Mille Dinesen og ‘Rita’: Som ild og vand - Her & Nu

Mille Dinesen og ‘Rita’: Som ild og vand

Den sundhedsbevidste skuespiller elsker at spille Rita, men rollen er dog langt fra den person, som Mille er i virkeligheden.

Af Helle Bill Madsen - 30. maj 2020 kl. 14:58

Der er næsten ikke to kvinder, der kunne være mere forskellige end den rapkæftede skolelærer Rita og så skuespilleren inde i læderjakken og cowboystøvlerne, Mille Dinesen. Hun er nu tilbage på TV 2 i den femte og sidste sæson af den populære serie ‘Rita’.
Rita har fusioneret arbejdsliv og privatliv ved at købe sit barndomshjem og lave skole der. Hun er selv flyttet ind oven på skolen – og som det plejer med Rita, så er alt kaos. Hun spiser klapsammenmadder med grov leverpostej og ryger stadig masser af smøger.
LÆS OGSÅ: Martinna skræmt af fødslen: Det bliver den sidste
Selvom Mille Dinesen privat går meget op i en sund levevis, så var det ikke noget problem for hende at tænde Ritas smøger.
– At tage smøgerne fra Rita ville være som at tage hendes ‘oneliners’ fra hende. Det er en del af hende. Det klarer jeg fint. Jeg er skuespiller, og det er filmsmøger, siger Mille Dinesen, 46, der modsat Rita går meget op i sund kost, regelmæssig søvn, motion og skønhedspleje.
LÆS OGSÅ: Katerina Pitzner: Jeg ser mig selv i Elvira

Kæmpe interesse for sundhed

For små 20 år siden kollapsede Milles krop af stress, sygdom i familien og dårlige vaner, og det fik hende til at lægge sit liv helt om. Nu har hun fået sin egen kropsplejeserie ‘Balance by Mille Dinesen’.
– Det er mit nye hjertebarn. Det er en naturlig forlængelse af den kæmpe interesse for sundhed og skønhed, jeg har haft de sidste 20 år, hvor jeg har brugt min egen krop som laboratorie. Det er lavet på de præmisser, jeg står for, produceret i Danmark, økologisk og naturligt. Senere kommer der også noget til at drikke og spise, fortæller Mille, der har brugt 2,5 år på kropsserien.
LÆS OGSÅ: ‘Forsidefruer’-Jackie: Derfor er jeg ikke gift med Rasmus

Der er fire år, til sønnen Eddie skal i skole, men Mille har allerede gjort sig tanker om hans skolegang (Foto: Privat)

Folkeskolens fordel

Milles største hjertebarn er sønnen Eddie, som hun fik sidste sommer. Det betyder tanker om skole til ham i nærheden af Brumleby på Østerbro i København, hvor de bor.
– Jeg har ikke besluttet mig for, om det skal være privat eller folkeskole. Jeg holder mulighederne åbne og har skrevet ham op på nogle privatskoler. Tingene kan jo ændre sig meget på fire år. Jeg har det meget dobbelt med skolerne. Hvis man ser skolen som en forberedelse til livet, så synes jeg, det er vigtigt at gå i folkeskolen, for dens styrke er, at der er alle mulige samfundslag. Den afspejler vores brogede samfund, siger Mille og fortsætter:
– På privatskolerne er det jo ofte de privilegeredes børn, dem der har råd til privatskole, og det er ofte det samme samfundslag, primært eliten. Der bliver man måske ikke så udfordret i sit menneskesyn. Til gengæld har privatskolerne ofte nogle virkelig gode og motiverede lærere, siger Mille Dinesen.
LÆS OGSÅ: Familien Beha klar med nyt tv-eventyr
Selv er hun vokset op og har gået i skole på Østerbro i København – ikke med en lærer som Rita.
– Jeg fik en rigtig fantastisk lærer, Henriette, da jeg skiftede fra en folkeskole til den privatskole, hvor jeg gik fra 7. – 9. klasse. Hun var hård og retfærdig. Hende så jeg meget op til. Hun gav mig lyst til at lære og gav mig troen på mig selv. Jeg kom fra en lidt sjasket skole og hungrede efter at lære noget og blive inspireret. Det blev jeg af Henriette. Det var en stræberskole, jeg kom til, med mange lektier og aktiviteter, men det var fedt og motiverende.
‘Rita’ har premiere på TV 2 mandag den 1. juni.
LÆS OGSÅ: Fra børnevært til ‘X Factor’-vært: Jeg har mødt langt barnligere dommere end børn