Mies rørende afsked: Jeg vil savne det hele

Grundlovsdag blev Poul Schlüter bisat fra Holmens Kirke i København.

Af Lise Benzon - 12. juni 2021 kl. 19:58

Han var den statsminister, der siden 2. verdenskrig har siddet længst på posten – men han var også et varmt, humoristisk og omsorgsfuldt menneske. Og det skinnede igennem, da Poul Schlüter på Grundlovsdag, den 5. juni, blev bisat fra Holmens Kirke i København.

270 gæster var inviteret til ceremonien. Deriblandt en perlerække af markante politikere, men i centrum var hele Poul Schlüters familie – deriblandt hans tre børn, børnebørnene og ikke mindst hustruen gennem de seneste knap 32 år, Anne Marie Vessel Schlüter.

LÆS OGSÅ: Inger Støjberg afslører: Min store kærlighed

– Jeg vil savne det hele af ham! Han var et dejligt, dejligt menneske og tog sig af alle mennesker. Det var det, der var så vidunderligt, der var ikke noget opstyltet ved Poul – tværtimod. Han ville nok have sagt om det her: ”Det er skrækkeligt og frygteligt, så meget, der er!” Men jeg tror alligevel, han ville have nydt det, sagde Poul Schlüters elskede ‘Mie’, 71, om den flotte bisættelse, der blev sendt på tv.

– Han var en vidunderlig mand. Og han havde humor, altid. Han var ukrukket. Han var dejlig, sagde hun med et smil, før hun gik videre til mindehøjtideligheden, der blev holdt i Børssalen. Her holdt formand for Det Konservative Folkeparti, Søren Pape Poulsen, og statsminister Mette Frederiksen taler.

LÆS OGSÅ: Dronningen truet på livet: Ville bombe slottet

LÆS OGSÅ: Sofie og Joakim byder Danmark op: Vild med fællesdans

Læs mere om