Midt i alvorlig sygdom: Ung mor skal skilles - Her & Nu

Midt i alvorlig sygdom: Ung mor skal skilles

Glennie fra ‘De unge mødre’ har søgt om at blive separeret fra ægtemanden Christian, fordi hendes alvorlige sygdomsforløb har tærret for meget på forholdet.

Af Lykke Buhl - 29. februar 2020 kl. 18:56

Den tidligere ‘De unge mødre’-deltager Glennie Nørgård Have, 31, har haft noget af en rutchebanetur det seneste halvandet år. Hun blev i september 2018 som følge af en spiseforstyrrelse ramt af hjerneskaden Wernicke-Korsakoff-syndrom, der tvang hende til at sidde i kørestol.
I går fortalte Glennie så til Realityportalen, at hun havde opdaget, at hun også havde lidt en hjerneblødning, som hun nu skal gå til genoptræning for.
LÆS OGSÅ: CHOK! Populært ‘Paradise’-par har slået op

Skal skilles

Men derudover fortalte Glennie i samme ombæring også til Realityportalen, at hun på grund af sit hårde sygdomsforløb har valgt at forlade ægtemanden gennem knap otte år, den 36-årige Christian.
– Det er cirka halvanden måned siden, jeg fortalte ham, at jeg ville skilles, og siden har det været sparsomt med kontakt, lyder det ærligt fra Glennie, der for fremtiden ikke længere skal hedde Nørgård Have til efternavn, men kun Nørgård efter sin mor.

Christian har været en stor støtte for Glennie og børnene i hele sygdomsforløbet (Foto: Privat)


LÆS OGSÅ: Nanna-Johanne bryder tavsheden om voldelige rygter
Glennie og Christian fandt sammen i juni 2012, men melodien spillede med det samme, så i oktober måned samme år blev de gift. Sammen delte de fire sammenbragte børn, nemlig parrets fælles søn, Alexander på 6 år, Glennies datter Emma på 12, og Christians to døtre Emmely, 12 og Anaya, 10. Glennie og Christian var gravide sammen yderligere tre gange, hvor de ulykkeligvist aborterede.
LÆS OGSÅ: Hannah Melissa indrømmer: Jeg slår René

Glennie: Han lukkede sig inde

Men nu har den seneste tids mange udfordringer foranlediget af Glennies hjerneskade endt med at tærre for meget på ægteskabet med Christian, hvorfor Glennie har søgt om at blive separeret.
– Christian har altid været god ved mig og børnene, men da jeg blev alvorligt syg og ikke var hjemme, der tror jeg, han lukkede sig inde, og det gik desværre udover for meget. Derfor måtte jeg træffe en beslutning om, at det var bedst sådan, forklarer hun.
LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-stjerne indtager ‘De unge mødre’
– Selvfølgelig elsker jeg ham, men tingene skal også fungere optimalt for, at vi kan være en familie. Før jeg blev alvorligt syg, stod jeg for hus, børn og madlavning, mens han var butikschef, forklarer Glennie, der ikke længere har den samme energi eller fysiske formåen, hun havde før sin hjerneskade, hvilket uundgåeligt har krævet meget af Christian.

Glennie og Christian havde et vinterbryllup, da de i oktober 2012 blev gift (Foto: Privat).


 
LÆS OGSÅ: Ung mor indrømmer: Jeg har forsøgt selvmord mange gange

Flyttet hjem til mor

Glennie er på grund af separationen fra Christian flyttet hjem til sin mor, hvor hendes storebror også bor. Glennies to børn, Alexander og Emma, er flyttet med.
– Emmely og Anaya (Christians døtre, red.) er begge fantastiske piger, som vi savner. Men de ringer og skriver. Dem beholder jeg kontakten til, men i hvilket omfang det vil være, ved jeg ikke. En dag af gangen, forklarer Glennie.
LÆS OGSÅ: Kæmpe ‘De unge mødre’-brøler får store konsekvenser
Glennie får en fantastisk støtte og hjælp i hverdagen fra sin mor og storebror, som hun nu bor hos, selv om hun efterhånden kan klare det meste selv i hverdagen.
– Jeg laver selv Alexanders madpakke, finder tøj, pakker skoletaske, lægger tøj sammen, alt det der. Jeg kan jo godt klare mig selv i hverdagen. Men det er mere sådan noget med børnenes lektier og alt det der, det hjælper min storebror eller mor med, for det kan jeg ikke, fordi jeg bliver træt efter kort tid, hvis det er noget, som kræver ekstra fra hjernen. Emma gør det meste selv, hun er blevet 12 år, så hun vil selv, eller får onkel og mormor til det, lyder det fra Glennie.
– Det vigtigste for mig er, børnene er i trygge omgivelser og har gode omsorgspersoner, som vil dem, og at der er en hverdag, som fungerer. Jeg er lykkelig for, at vi kan bo hos min mor. Det er det, som er bedst for os alle. Min mor laver alt det mad, jeg har brug for med vitaminer og næring og så videre, fortæller hun.

Glennies børn, datteren Emma og sønnen Alexander (Foto: Privat)


LÆS OGSÅ: CHOK! Ung mor ramt af hjerneblødning

I familiebehandling

Selvom Glennie i dag stadig går til genoptræning af kroppen, er hun ikke længere afhængig af sin kørestol, som hun kun bruger til længere ture udenfor hjemmet. Snart skal hun dog også gå til genoptræning af hjernen, efter lægerne opdagede, at hun havde haft en hjerneblødning. Derudover får hun også ekstra hjælp udefra til at klare skårene i den lille familie.
– Fordi jeg har været så syg, får jeg støtte gennem familiebehandling, hvilket er noget, jeg selv bad om. De er super dygtige til at råde og vejlede mig og min familie. Jeg fik at vide, at jeg er en god mor, som vil børnene det bedste, selvom det er svært lige nu med de udfordringer, jeg har, afslutter Glennie.
LÆS OGSÅ: Bubber er fan: Derfor elsker jeg ‘De unge mødre’
LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-stjerne om sine bryster: Jeg må leve med dem