Mick er transkønnet: Sådan reagerede min familie

Mick fra ‘SingleTown’ gennemgik nogle hårde teenageår, hvor han følte sig fanget i den forkerte krop. Heldigvis veg moderen aldrig fra hans side og har støttet ham igennem alt.

Af Lærke Stræde - 20. oktober 2020 kl. 16:55

Der er sket meget i Mick Skovs liv den sidste uge. Udover at deltage i Dplay-programmet ‘SingleTown’ og dermed blive et kendt realityansigt i Danmark, så har han også valgt at dele noget meget personligt om sig selv, som har sat ham i en ekstra sårbar position over for seerne.

Mick er født som pige, men mærkede i en tidlig alder, at der var noget galt.

I dag er han lykkelig for sin beslutning om at skifte køn, men det har ikke været en nem rejse at begive sig ud på, og det har især hans mor mærket til. Havde det ikke været for moderens forståelse og accept, havde Mick måske ikke stået der, hvor han gør i dag.

– Det har betydet alt i verden for mig, at jeg har en familie, der støtter mig så meget. Min mor har altid accepteret mig og været der for mig, fortæller Mick til Realityportalen.

LÆS OGSÅ: Philine om Bendtners hobby: Jeg kan ikke forholde mig til det

Mick har boet alene med sin mor, indtil han var syv år, og han har aldrig haft et forhold til sin biologiske far. Derfor har moderens støtte betydet ekstra meget.

– Hun har altid taget det super godt og har aldrig stillet spørgsmålstegn ved, hvordan jeg så ud, eller hvordan jeg valgte at gå klædt, fortæller Mick, som allerede i en ung alder viste tegn på at være anderledes.

– Hvor tidligt, de vidste det, er svært at sige, fordi det har været der i så mange år, og det kom meget stille og roligt, fortæller han.

LÆS OGSÅ: Caroline Godrim har fundet kærligheden igen: Jeg er glad og forelsket

Hårde teenageår

Da teenageårene og puberteten kom, blev det sværere for Mick at være i sin egen krop, og det gik hårdt ud over både ham og hans mor, fordi han led så meget psykisk.

– Min mor var ulykkelig over, at jeg skulle have det sådan og ønskede jo ikke for mig, at jeg skulle have det så skidt. Det har virkelig været nogle hårde teenageår, også for min mor, da det har taget rigtig hårdt på hende, fortæller han.

LÆS OGSÅ: Kenya fuld af selvtillid: Belærer Remee om livet

Føler sig privilegeret

Selvom Mick har gennemgået nogle hårde år i sit liv, så føler han sig stadig privilegeret over den støtte, han har fået, i modsætning til flere andre transkønnede.

– Det har betydet alt for mig, at jeg har en familie, der støtter mig så meget. Jeg ved, at der er andre transkønnede, der ikke engang tør sige det til deres forældre og er bange for, at de bliver dømt. Jeg har hørt og læst så mange historier om det, og jeg synes, det er så forfærdeligt. Derfor føler jeg mig super privilegeret over min familie, fortæller Mick.

LÆS OGSÅ: UPS! Bendtner og Philine fanget i intimt øjeblik af gartner

LÆS OGSÅ: Morten og Irina afslører: Vi skal have barn nummer to

Læs mere om