Mette og Allan fra 'Luksusfælden': Vi er gået fra hinanden - Her & Nu

Mette og Allan fra 'Luksusfælden': Vi er gået fra hinanden

Forholdet holdt ikke for aftenens deltagere i ‘Luksusfælden’.

Af Jonas Sand - 28. august 2018 kl. 20:55

Mette og Allan fra Aabenraa havde tirsdag aften besøg af Kenneth Hansen og Mette Reissmann fra ‘Luksusfælden’, fordi parret efterhånden ikke kunne se en udvej af det sorte hul, de økonomisk set var endt i. Den store gæld skabte problemer i forholdet, og i løbet af afsnittet var der flere gange tvivl om, hvorvidt Mette og Allan ville blive sammen.
Eksperterne kunne ikke finde ud af, om et brud var så tæt på, at de skulle lave separate budgetter, men de endte alligevel med at lægge et fælles budget, så Allan og Mette sammen kunne komme ud af de økonomiske problemer sammen og bevare ægteskabet. Den beslutning har dog vist sig at være forkert.
LÆS OGSÅ: AFSLØRING: Hun afløser Sarah Louise i ‘Forsidefruer’
LÆS OGSÅ: Sarah Louise afslører: Derfor er jeg med i den nye sæson af ‘Forsidefruer’
Meget er der sket, siden TV3-programmet forlod den sønderjyske forældrepar til tre, og de har netop valgt at stoppe forholdet. Det bekræfter både Mette og Allan, da Realityportalen taler med dem over telefonen.
– Vi er i gang med at flytte fra hinanden. Det er ikke ‘Luksusfældens’ skyld, men vi har bare brug for en pause og for lige at finde os selv. Det har været hårdt at blive konfronteret med vores fortid og at se os selv udefra i programmet, selv om vi jo godt vidste, hvordan det hele var. Vores forhold har været presset længe, og nu tager vi en pause fra hinanden, så vi lige kan finde os selv igen, fortæller Mette.
Hun ønsker ikke at fortælle, om parret har valgt at blive skilt. Det ønsker Allan heller ikke direkte at bekræfte.
– Det er under behandling, fortæller han kortfattet, inden han fortæller mere om bruddet.
– Det er mig, der flytter, men det er en fælles beslutning, at vi tager den her pause. Jeg er afklaret med det, siger han.
LÆS OGSÅ: Populær ekspert dropper ‘Luksusfælden’: Afløses af gammel kending
LÆS OGSÅ: Se fuldmagten, som deltagerne underskriver i ‘Luksusfælden’

“Jeg har ikke spillet for børnenes penge”

Allan og Mette har været glade for det økonomiske overblik, som ‘Luksusfælden’ har givet dem. Og selv om de godt kan forstå, at man ikke kan få alt med på 40 minutter, så er de alligevel utilfredse med, hvordan de til tider fremstod på skærmen.
– Jeg vil ikke komme med dårlige undskyldninger, og jeg ved også godt, at det er min egen skyld, at jeg nogle gange svarede, som jeg gjorde. Når jeg ser programmet, kan jeg godt se, at jeg burde have svaret kortere og mere præcist, men jeg var bare tabt for ord og gik lidt i sort. Og så gav jeg dem jo nogle ting, som de kunne klippe sammen, som de ville, siger Mette.
CHOK: ‘Familien fra Bryggen’-stjerne afbryder forlovelsen
LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-deltagere taler ud: Derfor er vi uvenner
De slår også fast, at de ikke er enige i fremstillingen om, at Mette skulle have spillet for 29.000 kroner af børnenes penge.
– Det passer ikke. Det er rigtigt, at jeg har spillet for 29.000, men jeg har heller ikke tabt så meget. Jeg har vundet 20.000, og de sidste 9000 er så blevet finansieret med kviklån, hvilket selvfølgelig var en dum idé. Der har været nogle overførsler fra børnenes konti, men det har været fejltransaktioner til både min og Allans konto. De penge er så blevet overført tilbage eller brugt – for eksempel på ting til børnene. De er i hvert fald ikke gået til at spille, for jeg kunne aldrig finde på at bruge mine børns penge på det, siger Mette, der allerede inden eksperterne ankom meldte sig selv til ROFUS.
Hun bliver bakket op af Allan.
– Børnenes opsparing er heller ikke på den konto. De er bundet i aktier, og det er nogle penge, som vi slet ikke kan røre ved. De (‘Luksusfælden’, red.) har solgt historien godt, men det er helt ude i hampen. Det er utroligt misvisende, og det hele skal tages med et gran salt, slår han fast.
LÆS OGSÅ: Madspilds-forening raser mod ‘Luksusfælden’: Det er ikke okay!
LÆS OGSÅ: ‘Luksusfælden’-ekspert afslører overforbrug: Her er min guilty pleasure

Forfulgt af uheld

I programmet blev det også nævnt, at parret var flyttet mange gange i det seneste år, og at det havde kostet dem en masse penge. Allan og Mette er dog lidt utilfredse med, at det ikke kom frem, hvorfor de var flyttet.
– Vi havde fundet drømmehuset tæt på Allans arbejde, så vi kunne droppe bilen. Det viste sig dog hurtigt, at det var ubeboeligt, og ti dage efter måtte vi flyttet igen, fortæller Mette.
Parret fandt derfor en midlertidig bolig, inden de igen fandt noget permanent. Kort efter blev Mette gravid igen og blev ramt af bækkenløsning, der gjorde, at hun ikke kunne holde til at trapperne det nye sted. Derfor måtte de flytte igen.
– Vi har bare været forfulgt af uheld. Vi lagde dog sag an mod vores tidligere udlejer, og sammen med et andet par vandt vi og fik hele vores indskud tilbage. Det brugte vi på at betale privat gæld af til Allans mor, som hjalp os med at finde en midlertidig bolig.
LÆS OGSÅ: Linse raser mod TV3: Det er totalt til grin
LÆS OGSÅ: Dansk realitystjerne i sorg efter brud fra hemmelig kæreste

Flere penge efter brud

Allan og Mette er optimistiske om fremtiden, og de er opsatte på, at bruddet ikke skal få negativ betydning på deres gæld.
– Vi har stiftet den sammen, så vi har også tænkt os at afbetale den sammen. Det er ikke vores kreditorers skyld, at vi nu har valgt at gå fra hinanden, fortæller de.
De mener ikke, at det får den store negative betydning for deres økonomi, at de nu begge skal betale husleje og diverse udgifter.
– Det er noget af det, vi lige skal regne på nu og finde ud af. Men jeg tror på, at det nok skal gå, fortæller Mette, mens Allan fortæller, at hans økonomi faktisk bliver bedre af, at de nu går fra hinanden.
– Jeg har kigget på tal, og jeg får flere penge ud af det. Jeg skal selvfølgelig betale noget børnebidrag, men jeg får en billigere husleje. Jeg skal også lige have lavet ændringer hos SKAT, og så får jeg et højere fradrag. Så jeg får flere penge, og kreditorerne skal også nok få deres penge, siger Allan, der igen har fået bil, efter eksperterne ellers solgt hans gamle.
LÆS OGSÅ: ‘Luksusfælden’-eksperterne afslører: Derfor får vi så gode aftaler
LÆS OGSÅ: ‘Luksusfælden’-eksperter: Vi hader ikke husdyr, men …
– Jeg har nogle rigtig gode venner, der har skaffet mig en bil. Jeg skal hverken betale forsikringer eller vægtafgift – kun mit eget forbrug. Det er helt fantastisk.
Tiden vil vise, om bruddet mellem Mette og Allan er definitivt, eller om pausen fra hinanden kan få de to til at indse, at de hører sammen.
– Nu må vi se. Jeg er altid optimistisk, og jeg udelukker ikke noget. Jeg er sikker på, at vi finder ud af det, og hvis vi ikke gør, så er det bare ikke meningen, at vi skal være sammen, siger Mette.
– Vi finder sammen igen på sigt. Nu skal vi bare lige have lidt ro på, og jeg skal have tænkt over nogle ting og lige have afklaret mine tanker. Men så tror jeg også på, at vi igen skal være sammen, siger Allan.
LÆS OGSÅ: ‘Luksusfælden’-eksperterne: Sådan har vi det, når folk græder
LÆS OGSÅ: ‘Luksusfælden’-eksperterne: Derfor er vi så hårde