Mette Frisk efter barske rejser: Familien er vigtigst

Arbejdet fylder meget for tv-værten Mette Frisk. Men vigtigst af alt er familien.

Af Lotte Knudsen - 20. november 2022 kl. 19:55

For 44-årige Mette Frisk har foråret budt på mange flyture, nætter på hotel, arbejdsdage fra morgen til aften og flere uger, hvor hun måtte undvære sin familie. Hun har nemlig været rundt i Europa, i Columbia og i Sri Lanka for at genforene familier under optagelserne til sin første sæson af ‘Sporløs’.

LÆS OGSÅ: Dømt i retten: Fie Laursen er tilfreds

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Lise Baastrup fortæller om sine planer for barsel…
 

Hendes mand, Søren Klovborg, 60, har derfor måttet trække læsset derhjemme med parrets to sønner, Svante på 10 år og Aske på 13. Og det har han været helt afklaret med, fortæller Mette Frisk, da HER&NU møder hende på Christianshavn.

LÆS OGSÅ: Årgang-0-stjerne indrømmer: 2022 har været et forfærdeligt år

– Jeg ville ikke kunne gøre, hvad jeg gør, uden min mand. Han er den primære forælder, når jeg er væk på optagelser, men når jeg kommer hjem igen, bytter vi, og så står jeg fuldstændig til rådighed, forklarer Mette Frisk, som før har været hjemmefra i længere perioder.

LÆS OGSÅ: Ikonisk ‘Paradise Hotel’-deltager er blevet far igen

Mette Frisk lægger lige så mange kræfter i at være rejsemakker som i at være vært i ‘Sporløs’. Hun skal være der og støtte de medvirkende, både når kameraet er tændt og slukket. (Foto: DR)

Selvom tv-værten hverken kan køre børnene i skole eller hjælpe til med aftensmaden, sørger hun for at holde sig opdateret på hverdagen i Danmark.

LÆS OGSÅ: Tina Lund jubler over børnebørn

– Når jeg er væk, snakker vi over Facetime, når børnene har tid, fortæller den 44-årige vært, som nogle gange har været nødsaget til at stå lidt tidligere op eller gå senere i seng for at passe ind i deres tidzone.

Udover at være vært på ‘Sporløs’ og ‘Forsvundne arvinger’ er Mette Frisk snart aktuel i et nyt DR juleprogram med titlen ‘På sporet af julens sange’ sammen med Phillip Faber. (Foto: DR)

Et ekstra kram

Rejserne varierer i længde, og nogle gange kan tv-værten være hjemmefra i op mod to uger. Og selvom det kan føles som lang tid uden sin familie, har hun nydt at være afsted. Hver rejse har
nemlig gjort kæmpe indtryk på hende, og hun føler sig privilegeret over, at hun har fået lov til at komme helt tæt på de medvirkendes liv.

LÆS OGSÅ: Cecilie Hother afslører nyt job

– De personlige fortællinger får mig til at reflektere over mit eget liv. De følelser, som de berører, berører os alle sammen. Det er noget helt universelt i ønsket om at blive set og elsket, fortæller hun.

Det er sket flere gange, at værten selv har grædt, når de medvirkende møder deres familiemedlemmer for første gang. (Foto: DR)

Derudover bekræfter programmet Mette Frisk i det, som hun allerede vidste: Familien er noget af det vigtigste.

– Jeg ser ikke på min familie på en ny måde, men når jeg kommer hjem, ser jeg på dem og tænker, at det er vigtigt, at jeg får truffet de rigtige valg i forhold til dem, fortæller hun og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Dømt i retten: Fie Laursen er tilfreds

– Og så får mine børn altid en ekstra lang krammer.

Om Mette Frisk skal hjemmefra igen for at optage flere programmer af ‘Sporløs’, er endnu uvist. Dog kan hun netop nu opleves i det tårefremkaldende program, som blev optaget i foråret. Det bliver vist på DR hver mandag klokken 20.00.

LÆS OGSÅ: DR-Løve taler ud om porno-fortid

Læs mere om