Mette Bluhme hjælper fattige børn: Ramt i hjertet

Mette Bluhme Rieck er vært på 'Danmarksindsamlingen', hvor Danmark samler ind til verdens fattigste børn.

Med Kaj-dukken under armen og godt pakket ind i flyverdragten tonser tv-værten Mette Bluhme Riecks to et halvt år gamle søn Viggo op ad rutsjebanen på legepladsen.

Høj latter og glade skrig kommer fra den lille fyr, som har ændret Mettes liv.

- Jeg tuder over alt med børn. Hvis nogen ikke bliver behandlet godt, eller hvis de fejler noget. Det er 100 procent sikkert. Det rammer mig på en helt anden måde nu, efter at jeg selv er blevet mor, fortæller Mette Bluhme Rieck, 38, der kommer med Viggo i ladcyklen fra lejligheden på Islands Brygge, hvor hun og kæresten Kasper Nielsen, direktør og auktionarius hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner, bor lidt endnu.

LÆS OGSÅ: TV-vært dømt for at sende tæskehold mod eks

 Sammen med Andreas Bo, Silja Okking og Mark Stokholm glæder Mette sig til indsamlingen, som sendes direkte på DR1 på lørdag kl. 19.00 (Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR)

På lørdag er Mette vært på Danmarksindsamling på DR, hvor hele Danmark samler ind til verdens fattigste børn, som er ekstra hårdt ramt af coronasituationen.

- Vi går igennem en hård tid lige nu, men vi er jo stadig et af verdens rigeste lande. Selvom vi har det svært, betyder det jo ikke, at dem, som altid har haft det svært, ikke har det endnu sværere nu. Danmarksindsamling handler om at samle ind til de allerfattigste, så det er noget, jeg støtter, fortæller Mette, mens hun tager imod Viggo, der kommer ned ad rutsjebanen.

- Der er mange, som vil sige: ”Hvorfor skal vi sende penge ud af landet, når vi selv har det svært herhjemme?”. Der må jeg bare sige, at når det handler om børn, er der ikke nogen tvivl hos mig. De skal hjælpes. Vores børn har altid et sikkerhedsnet, forældrene kan få hjælpepakker, så de kan opretholde et minimum af indtægt, og vi har et sundhedssystem, som alle kan få adgang til. Og når vi har penge, skal vi ikke bygge en højere mur, men lave et længere bord og invitere alle til at spise med.


LÆS OGSÅ: Stine jubler: Jeg har fået nyt job

 - Når man får et barn, føder man j en angst og en sårbarhed, der gør, at man konstant er bekymret. Jeg er ikke specielt pylret, men jeg har da grundangst for, at der skal ske Viggo noget (Foto: Peter Hauerbach)



Børnene i verdens fattigste lande har i den grad ramt Mette i hjertet.

- Ligesom vores børn kan de ikke komme i skole nu, men forskellen er, at mange af dem, særligt piger, ikke forventes at komme i skole på den anden side af coronaen, så deres fremtid er ødelagt. Børn sulter, og deres forældre er nødt til at forlade dem. Der er sågar børn tvunget ud i prostitution, og jeg kan slet ikke have det i mit hjerte, siger Mette tydeligt berørt.
Med Kaj-dukken under armen og godt pakket ind i flyverdragten tonser tv-værten Mette Bluhme Riecks to et halvt år gamle søn Viggo op ad rutsjebanen på legepladsen. Høj latter og glade skrig kommer fra den lille fyr, som har ændret Mettes liv. - Jeg tuder over alt med børn. Hvis nogen ikke bliver behandlet godt, eller hvis de fejler noget. Det er 100 procent sikkert. Det rammer mig på en helt anden måde nu, efter at jeg selv er blevet mor, fortæller Mette Bluhme Rieck, 38, der kommer med Viggo i ladcyklen fra lejligheden på Islands Brygge, hvor hun og kæresten Kasper Nielsen, direktør og auktionarius hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner, bor lidt endnu. LÆS OGSÅ: TV-vært dømt for at sende tæskehold mod eks Sammen med Andreas Bo, Silja Okking og Mark Stokholm glæder Mette sig til indsamlingen, som sendes direkte på DR1 på lørdag kl. 19.00 (Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR) På lørdag er Mette vært på Danmarksindsamling på DR, hvor hele Danmark samler ind til verdens fattigste børn, som er ekstra hårdt ramt af coronasituationen. - Vi går igennem en hård tid lige nu, men vi er jo stadig et af verdens rigeste lande. Selvom vi har det svært, betyder det jo ikke, at dem, som altid har haft det svært, ikke har det endnu sværere nu. Danmarksindsamling handler om at samle ind til de allerfattigste, så det er noget, jeg støtter, fortæller Mette, mens hun tager imod Viggo, der kommer ned ad rutsjebanen. - Der er mange, som vil sige: ”Hvorfor skal vi sende penge ud af landet, når vi selv har det svært herhjemme?”. Der må jeg bare sige, at når det handler om børn, er der ikke nogen tvivl hos mig. De skal hjælpes. Vores børn har altid et sikkerhedsnet, forældrene kan få hjælpepakker, så de kan opretholde et minimum af indtægt, og vi har et sundhedssystem, som alle kan få adgang til. Og når vi har penge, skal vi ikke bygge en højere mur, men lave et længere bord og invitere alle til at spise med. LÆS OGSÅ: Stine jubler: Jeg har fået nyt job - Når man får et barn, føder man j en angst og en sårbarhed, der gør, at man konstant er bekymret. Jeg er ikke specielt pylret, men jeg har da grundangst for, at der skal ske Viggo noget (Foto: Peter Hauerbach) Børnene i verdens fattigste lande har i den grad ramt Mette i hjertet. - Ligesom vores børn kan de ikke komme i skole nu, men forskellen er, at mange af dem, særligt piger, ikke forventes at komme i skole på den anden side af coronaen, så deres fremtid er ødelagt. Børn sulter, og deres forældre er nødt til at forlade dem. Der er sågar børn tvunget ud i prostitution, og jeg kan slet ikke have det i mit hjerte, siger Mette tydeligt berørt.

LÆS OGSÅ: Kendisser i chok efter første dag i militæret: Vi var castet til et feel good-program

Flytterod

Som mor til Viggo har Mette måtte sætte sig selv bagerst. - Det lyder som en kliché, men det at blive mor har jo vendt hele livet på hovedet, og det har vendt Kasper og mig og vores forhold på hovedet. Hjemme hos os kalder vi Viggo for ”chefen”, for alting drejer sig jo om hans rytmer. Selvfølgelig sætter vi grænser for ham, men meget handler jo primært om ham. LÆS OGSÅ: TILLYKKE! TV2-par venter barn Mette putter Viggo i ladcyklen og er på vej hjem for at pakke. - Vi har solgt vores lejlighed og flytter midlertidigt til leje, for der er jo stort ikke noget til salg lige nu. Vi flytter i en lejlighed i Nordhavnen, og det bliver sjovt at prøve et nyt kvarter. Når først vi finder drømmehuset, skal vi jo bo der de næste 40 år, og så er det sjovt lige at have prøvet at bo andre steder. Nu starter vi med et år eller to i Nordhavnen, afhængigt af, hvornår vi finder huset. LÆS OGSÅ: Jonas’ kamp for drømmehuset: Endte i familiestrid