Mette Blomsterberg: Jeg er mere end en kagekone

‘Bagedyst’-stjernen ønsker sig fem nøgne havemænd i 50-års fødselsdagsgave.

Af Helle Bill Madsen - 18. juli 2020 kl. 14:58

Ænder på søen, fuglekvidder fra træerne og de to store Grand Danois-hunde, Maestro og Nala, sætter en perfekt ramme for Mette Blomsterbergs morgenmad ved søen lige uden for køkkendøren i nordsjællandske Ålsgårde.

På mandag fylder Mette Blomsterberg 50 år, og der er ingen personlig krise at spore over det skarpe hjørne.

Mette har brugt corona-tiden på at skrive et nyt foredrag om arbejdsglæde.

LÆS OGSÅ: Sofie Linde deler pinlige historier i nyt job

– Nu er jeg et sted i livet, hvor jeg gerne vil give opskriften på min arbejdsglæde videre. Mange mennesker har misundt mig den og spurgt: ”Hvordan har du båret dig af med det?”. Jeg har selvfølgelig også haft møgdage, men generelt har jeg altid elsket mit arbejde. Mange vil gerne møde mig for at se ”hvad hende den kendte kagekone kan”, og det vil jeg gerne ryste af mig. Jeg er meget mere end en kendt kagekone, siger Mette og fortsætter:

– Jeg vil ud på arbejdspladser og rykke noget i nogle unge mennesker. Dele ud af min energi. Unplugged. Jeg er jo ikke bange for at stikke snotten frem, så man får mig med hud og hår. Og man må gerne blive rusket lidt rundt, siger Mette og slår et stort, hjerteligt grin op, mens hun deler en ostebolle med sine elskede hunde.

LÆS OGSÅ: Annemette Voss’ søn har valgt far over hende: Jeg har givet op

Mette Blomsterberg blev kendt for 10 år siden i tv-programmerne ‘Det søde liv’ fra hendes første café i Glyptoteket. Siden da har Mette og hendes mand, Henrik, som står for salg og marketing i Blomsterberg-firmaet, haft butik i Grønnegade i København og café i Lyngby – og ikke mindst dommerrollen i ‘Den store bagedyst’ slog hendes status som tv-darling fast.

Mette og Henrik fejrede sølvbryllup for et par år siden, og sammen har de døtrene Maja, 17 år, der lige lige afsluttet 2. g., og Laura, 21, der er i lære som klinikassistent (Foto: Klaus Bo Christensen)

Tro mod sig selv

Den snart 50-årige Mette hviler meget i sig selv, og hun er stadig meget direkte med lumre kommentarer og masser af bandeord.

– Noget af det, jeg har været allerbedst til og allerdårligst til i en og samme småkage, er i virkeligheden at være mig selv. Nogen synes, det er helt forfærdeligt, og nogen elsker det. Der er bare sådan, jeg bedst kan være. Selvfølgelig kan jeg godt tage en pæn kjole på og lade være med at sige så mange bandeord, men jeg har altid været meget tro mod mig selv. Både fagligt og menneskeligt. Hvis du vil lave noget, hvor du rammer nogen i hjertet, så vil du også ramme forbi nogen. Og det er helt ok, siger hun.

Fødselsdagen bliver, som Mette gerne vil have det; derhjemme omgivet af hele familien.

LÆS OGSÅ: Christian Degn i Jylland: Høj på sommer

– Det er jo ret mærkelige tider. Af flere grunde. Jeg har heldigvis en bageserie, der er gået godt, men jeg har ikke været ude at holde nogen foredrag eller lavet teambuildings. Alt er blevet aflyst, og det kan vi godt mærke herhjemme. Og efter vi lukkede caféen, har vi også nogle økonomiske huller, vi skal have fyldt ud først. Så vi sætter tæring efter næring og holder lav profil helt fornuftigt. Så det bliver hygge her på terrassen med familien.

Den kommende 50-åriges ønskeseddel er heller ikke prangende.

– Jeg ønsker mig faktisk ikke så meget. Det gør jeg aldrig. Jeg elsker at få blomster og gaver, men jeg ønsker mig underlige ting, for eksempel en havemand i en dag. Eller fem havemand med en stor trailer i en dag. Gerne nøgne, siger Mette og griner endnu mere.

LÆS OGSÅ: Højgravide Lise Vandborg: Frygten for at miste fylder

LÆS OGSÅ: Majbrit var frustreret over datterens søvn: Sådan går det i dag