Mette afviser bagesnyd

Den unge bager havde googlet sig frem til sin superhelte-kage, men det er ikke snyd, slår hun fast.

Af Mikkeline Andersen - 16. oktober 2014 kl. 13:28

De sidste kreative evner skulle findes frem, da der i går var finale i ‘Den store bagedyst’. Uge efter uge har deltagerne bagt og pyntet utallige kager. Dommerne og seerne er flere gange blevet blæst om kuld, og det gjorde de også i finalen, da Mette Hassing Mikkelsen brillierede med superhelte-kage.

Mettes kage fra Den store bagedyst tv, og superhelte kage fra bloggeren The Dainty Baker th.

Mettes kage fra Den store bagedyst tv, og superhelte kage fra bloggeren The Dainty Baker th.


Kagen imponerede en seer så meget, at han selv gik på nettet for at finde en lignende kage. Og det var ikke svært.
Hvis man googler “Superhero cake” florerer der nemlig en del kager, der minder meget om den, som Mette lavede i finalen. Især én fra bloggen The Dainty Baker, som ses på billedet til højre, minder meget om Mettes mesterværk. Og det har fået flere medier og seere til at tale om snyderi.
LÆS OGSÅ: Glad mesterbager: Et boost til selvtiliden
Afviser snyd
At der skulle være tale om snyd, er Mette slet ikke enig i. Den unge bager gør det klart, at hun hentede inspiration på nettet, men ellers er det hendes egen version, som hun har lavet.
– Det er jo mig, der har lavet kagen. Jeg har lavet den, sådan som jeg synes, den skulle se ud. Det er min version af en superhelte-kage på ydersiden og en prinsessekage på indersiden, siger hun til Realityportalen.dk og tilføjer:
– Hvis nogen laver min kage nu, så vil jeg heller ikke blive sur. Tværtimod. Hvis jeg selv skal sige det, så blev det en kage, jeg kun kan være tilfreds med, fastslår hun.
LÆS OGSÅ: ‘Den store bagedyst’: Det skal de bage
Ville sætte sværhedsgraden op
Ifølge Mette er det slet ikke unormalt, at deltagerne googler for at finde inspiration til kagerne, men selve idéen til en superheltekage, fik hun selv.
– Jeg vidste jeg ville lave en badass superheltekage, så jeg googlede for at se, hvad der kunne laves og så lave en kage sådan, som jeg gerne ville have den skulle være, fortæller Mette. Og især håndværket var vigtigt for den unge amatørbager.
– Jeg ville super gerne sætte sværhedsgraden op ved selv at lave airbrush på kagen, arbejde mere med hjemmelavet fondant og sprøjte spidermans nettet med royal icing i fri hånd. Jeg synes selv, at det blev en super fed kage jeg fik lavet, fastslår hun.
Selvom beskyldningerne om snyd kommer bag på hende, så er hun glad for at have medvirket i ‘Den store bagedyst’, hvor hun har lært en masse og fået nogle nye venskaber.
Følg med på vores Facebook-side, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.