Melissa om alkoholisk far: Jeg kæmpede for at have ham i mit liv

‘De unge mødre’ Melissa Ploug gav sin alkoholiske far chance på chance, men måtte sande, at hendes liv ville være bedre uden ham i det.

De unge mødre
Af Jeanet Rosenkjær Horstmann - 2. december 2014 kl. 13:20

Det er snart ti år siden at den unge mor Melissa Ploug i en alder af 16 år stoppede al kontakt til sin far, som har haft et stort alkoholmisbrug det meste af  sit liv. Det var en stor beslutning at give op på en forælder, men hun er ikke i tvivl om, at hun har gjort det rigtige.
– Det er det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv. Det er jeg sikker på, siger Melissa Ploug til Realityportalen.dk.
Melissa er i dag 25 år, og hun lægger ikke skjul på, at hun gennem hele sin barndom har oplevet svigt på svigt. Men på trods af det nægtede hun i mange år at give op på ham.
– Jeg valgte ham fra efter mange års tilgivelser, skuffelser, smerte og sorg. Og jeg havde været så inderligt opsat på at give ham en chance igen, igen og igen gennem 16 år, for at få ham til at bevise, at han kunne holde sine løfter til mig. Jeg vil bare ikke stå tilbage og vide, at jeg ikke kæmpede til det sidste. Jeg skal ikke være hende den svage, der gav op, slår Melissa fast.
LÆS OGSÅ: Kanal 4 søger unge mødre
Tung bagage

(Foto: Krestine Havemann/SBS)

Melissa Ploug bliver aldrig som sine forældre, slår hun fast. (Foto: Krestine Havemann/SBS)


Både Melissas far og mor havde svære betingelser for at opdrage deres datter. Faderen var alkoholiker, og moren var blot 16 år, da hun blev gravid. Da moderen havde svært ved at magte opgaven som forælder, brugte Melissa meget tid hos sin mormor som barn.
– Jeg ville ønske, at min mor havde fået mig ti år senere, fortæller Melissa, som dog ikke er i tvivl om, at den hårde opvækst har gjort hende stærkere.
Den unge mor er også med årene nået til en erkendelse af, at hendes forældre gjorde, hvad de kunne på trods af deres mangler. Til gengæld har Melissa i stedet fået en klar idé om, hvilken mor hun gerne vil være og bestemt ikke vil være for sin 5-årige søn Joshua.
– Mine forældre har givet mig det bedste, som de kunne, og det var at vise mig alt det, jeg ikke skal være og gøre som mor. Jeg er og vil være stik modsat af dem begge. Det er tung bagage, jeg kommer med, men til gengæld er det en livslang opskrift på alt det, jeg ikke vil udsætte Joshua for, forklarer hun.
LÆS OGSÅ: Sådan tabte ung mor 15 kilo
Ingen bedsteforældre
Sønnen Joshua har både farmor og farfar på sin fars side, men mormors tilstedeværelse nyder den lille dreng kun godt af et par gange om året – og morfar har han aldrig mødt.
– Min far har aldrig mødt Joshua, og det kommer han heller ikke til. Det vil jeg ikke tillade. Joshua skal ikke udsættes for det skuffende menneskes manipulerende ord, som jeg blev, understreger den unge mor og fortsætter:
– Men min mor er en anden sag. Hun er ikke valgt fra, dog er hun bare hverken mor for mig eller mormor for Joshua. Joshua savner hende og taler om hende. Han er et barn på fem et halvt år, og han kan ikke forstå, hvorfor hans mormor ikke har interesse i ham, eller ikke viser det ihvertfald.
Faktisk har Melissa tænkt, at Joshua måske er bedre foruden både mormor og morfar, da hun helst vil skåne ham fra den afvisning, som han ikke er gammel nok til at forstå.
Joshua begynder i skole til sommer, hvilket gør hans mor super stolt, men hun frygter også en lille smule, at han snart begynder at stille spørgsmål omkring sine bedsteforældre.

LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-Nannas vilde vægttab
Følg med på vores Facebook-side, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.