Maxine køber egen gård: Jeg vil konkurrere med de bedste

Maxine ønsker ikke, at folk tager hensyn til hende, fordi hun er en kvinde i et typisk “mandefag”.

Af Rikke Lynge - 12. oktober 2021 kl. 18:55

Maxine Renée Sørensen, 26, fra TV 2-programmet ‘Landmand søger kærlighed’ har altid fået at vide af sine forældre, at hvis man vil noget i livet, så må man kæmpe for det, og det har Maxine gjort. Som kvinde i et mandsdomineret fag har Maxine måtte lægge øre til lidt af hvert.

– Det med, at man skal blive set ned på i sommerperioden, fordi man har en top på og sidder i en traktor, det er unødvendigt. Jeg har hørt mange gange, at jeg måske skulle gå i en anden retning, og det er typisk den lidt ældre generation, der har den holdning, at det er et hårdt fag for en kvinde, fortæller Maxine til HER&NU.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Lene Beier fortæller om sit nye tv-program.

LÆS OGSÅ: Ny kvindelig landmand: Jeg er færdig med fuck-boys

Maxine ønsker ikke at tilpasse sig et stereotyp for en landmand, og hun vil have ret til at gå i pænt tøj og stiletter, uden at folk skal tvivle på hendes evner som landmand.

– Hvordan vi klæder os skal ikke betyde, om man er god eller dårlig til sit arbejde, fortæller Maxine, der ikke vil have, at folk tager hensyn til hende, hun vil gerne selv vise sit værd.

– Vi har rigtig mange dygtige mandlige landmænd, og det har vi, fordi de har arbejdet for det i generationer, når vi kvinder så kommer ind, er det som om, vi skal passes lidt på, og det har jeg ikke brug for. Jeg har brug for at konkurrere med de bedste, slår Maxine fast

Maxine fra ‘Landmand søger kærlighed’ (Foto: Bo Nymann)

LÆS OGSÅ: ‘Fede forhold’-Ditte: Kampen for en baby kostede forholdet

Når man taler med Maxine, får man da heller ikke det indtryk, at hun er landet på den forkerte hylde – tværtimod, så er Maxine meget dedikeret til sit arbejde som landmand.

– Jeg har en almindelig landmandsuddannelse, så har jeg en lederuddannelse, og så har jeg en økonomiuddannelse. Så jeg er uddannet Agrarøkonom, fortæller Maxine, der har taget den helt udvidet landmandsuddannelse på syv år.

LÆS OGSÅ: CHOK! Ny sæson ‘Paradise’ droppes

Køber farens gård

Om nogle år får Maxine rig mulighed for at bruge sin lange uddannelse, da hun køber sit barndomshjem.

– Jeg bliver 4. generation. Vi starter generationsskifte inden for de næste par år, og så tager det ti år at lave et generationsskifte, fortæller Maxine, der køber gården for 25-30 millioner kroner.

– Pengene har jeg på ingen måde. Man har nogle fonde, der hjælper unge landmænd, som har nogle gode målsætninger, så jeg skal sætte mig helt ind i, hvor jeg kan gøre det bedre og vise regnskab på det. Hvis jeg for eksempel kan gøre noget mere bæredygtigt på gården, så kan jeg søge i en fond, der hjælper med bæredygtighed. Så kan jeg på den måde få penge ind til det, forklarer Maxine, der er glad for, at hun kan gøre sin far stolt, ved at hun overtager gården, men der er noget andet, hun er mere stolt over.

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-deltager droppet inden premieren

– Det er lækkert at kunne sige, man har sin egen gård, men det er ikke det, der betyder mest. Jeg vil bare gerne gøre Danmark stolt i forhold til at producere de danske fødevarer. Jeg synes, det er vildt, at et land som Danmark kan brødføde sig selv, hvis vi ville, så behøvede vi ikke hjælp udefra, fortæller Maxine, der på sin kommende gård producerer mælk.

Maxine fra ‘Landmand søger kærlighed’ (Foto: Bo Nymann)

Maxine er ud af en søskendeflok på fem, men det var kun hende, der gad overtage gården.

– Vi er fem børn, der var i spil om den ejendom, og der er ikke nogen af dem, der har en landbrugsuddannelse eller interesserer sig for landbrug, så jeg har ikke skulle slås med nogen, hvilket jeg heller ikke havde lyst til. De ønsker også, at gården stadig bliver i familien, da det er hyggeligt at komme der, men de vil ikke kunne se sig selv der og være en del af det, fortæller Maxine.

LÆS OGSÅ: CHOK: Ung mor forlader mand kort efter bryllup

Dygtiggjort sig i Australien

Maxine lægger ikke på den lade side i forhold til sit erhverv. Hun ønsker at gøre en forskel og udvikle erhvervet. Derfor har hun opholdt sig to år i Australien.

– Jeg har den indstilling, at hvis Danmark vil frem i verden, så bliver vi nødt til at spare med de helt store lande og især nu, hvor klimaet ændrer sig så meget. Australien er et af de bedste lande, vi kan sammenligne os med, da de har haft tørkeperioder i så mange år, så de er allerede forberedt på, hvordan man kan gøre i forhold til dyr, så de ikke får varmestress, men også i forhold til planter, sol og jordvarme. Jeg har rigtig mange forhåbentlig gode planer i baghånden til, når jeg skal overtage, afslører Maxine, der var i Australien fra 2018 til 2020. Hun måtte afbryde sit ophold på grund af Corona, og var det ikke afbrudt, så havde hun været i Australien frem til generationsskiftet.

Maxine fra ‘Landmand søger kærlighed’ (Foto: Bo Nymann)

LÆS OGSÅ: Philine vil have parrets hus tilbage: Han kan bare smutte

Maxine er med i ‘Landmand søger kærlighed’ for at finde en sød fyr, men det er også vigtigt for hende at rykke ved folks grænser.

– Folk er meget hurtig til at dømme os kvindelige landmænd og kvinder i håndværksfaget op produktionsfaget generelt, fortæller Maxine.

Følg Maxines kamp for kærligheden hver tirsdag kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 Play.

LÆS OGSÅ: Smaskforelsket Ida lægger fremtidsplaner: Jeg er så skruk