Matilde Kimer hastet hjem fra Ukraine: Ramt af kræft for anden gang

DR’s Ruslandskorrespondent, Matilde Kimer, har fået en tumor i halsen.

Af Nikolaj Vraa - 21. maj 2022 kl. 19:55

Efter i en periode at have døjet med synkebesvær fik Matilde Kimer for et par måneder siden konstateret en tumor i halsen. Det fortæller hun i et interview med UD&SE.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Janni og Karsten er til premieren på ‘De forbandede år 2’…

DR’s Ruslandskorrespondent fik den nedslående besked på mail fra sin læge i Moskva, der ved den første undersøgelse havde fundet to cyster, den ene med en diameter på to centimeter. De blev begge med det samme drænet for blod og betændelse, og ved den efterfølgende undersøgelse af vævet viste det sig at være en kræfttumor.

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-stjerne skal giftes

Ramt som 14-årig

På det tidspunkt befandt 41-årige Kimer sig nær fronten i Ukraine, som Rusland netop havde invaderet. Efter en strabadserende rejse tilbage til Danmark blev hun opereret og fik fjernet halvdelen af sin skjoldbruskkirtel.

LÆS OGSÅ: Tina Müller forelsket

Kræften havde heldigvis ikke har nået at sprede sig, og så snart stingene var fjernet, tog Matilde Kimer retur til Ukraine for at dække krigen.

Det er desværre ikke første gang, at DR-korrespondenten har været ramt af kræft.

Som 14-årig blev hun ramt af lymfekræft og måtte gennem et langt og hårdt behandlingsforløb med kemoterapi og strålebehandling, inden hun som 15-årig blev erklæret kræftfri.

– At jeg har været syg, betyder også, at jeg altid har tænkt, at død ikke nødvendigvis er noget, man skal være bange for. Jeg ønsker ikke at dø, men jeg nægter at være bange for at dø, har Matilde Kimer tidligere sagt til Femina.

LÆS OGSÅ: Sidney Lee er død

Læs mere om