‘Matador’-stjerne som dronning Margrethe: Jeg forstår hende

‘Matador’-stjernen Ulla Henningsen kan sagtens relatere til dronningen.

Af Nikolaj Vraa - 23. oktober 2022 kl. 9:55

Dronning Margrethes liv bliver til en musical, der næste sommer får premiere på Det Kongelige Teater.

LÆS OGSÅ: Christopher laver sjov hyldestsang til fodboldlegende

Ulla Henningsen, 71, er en af skuespillerne, der skal portrættere majestæten i fortællingen om hendes tid som prinsesse og dronning.

På et menneskeligt plan føler ‘Matador’-stjernen, at hun sagtens kan relatere til dronningen, der som andre mødre står og har stået i vanskelige familiære situationer, når jobbet kommer på tværs.

LÆS OGSÅ: ‘Diamantfamilien’ er tilbage: Se traileren her

– At have en fuldtidskarriere samtidig med, at man skal være mor, det er ikke nemt. Det er et konstant pres og en stærk følelse af ikke at slå til. Det kunne jeg godt forestille mig, at hun måske også har oplevet, selvom hun sikkert har været bedre til at tackle det end mig. Hendes interesse for alt muligt andet end det, der er hendes dont her i livet, er genkendeligt, fortæller Ulla.

Artiklen fortsætter under billedet…

Ulla Henningsen sammen med Xenia Lach-Nielsen, 50, og Emilie Groth, 25, som hun deler Margrethe-rollen med. – Jeg har engang mødt kronprins Frederik og hans børn foran Nimb. Jeg havde lige taget en kæmpe bid af en fransk hot dog, så jeg fik nogle interessante blikke af dem. Kronprinsen grinede og sagde ”Velbekomme”, fortalte Emilie. (Foto: Klaus Bo Christensen)

Hun har selv været i audiens hos dronningen for at takke for sit ridderkors, som hun fik i 2000.

LÆS OGSÅ: Janni og Karsten: Stikker af til Afrika

– Hun er absolut meget nærværende, meget iagttagende, observant og venlig og ordentlig. Jeg har stor respekt for hende og det er med den, jeg også går ind til rollen.

Manuskriptet er ikke skrevet endnu, men Peter Schrøder, 76, som spiller rollen som prins Henrik, mener ikke, der er grund til at lægge skjul på prinsens demenssygdom. – Det kan man ikke bebrejde ham, og måske er det nødvendigt at have med for at forstå de sidste år, sagde Peter Schrøder. (Foto: Klaus Bo Christesen)

Læs mere om