Matador-skuespillernes egne anekdoter: Fedes ædegilder

Skuespillerne har en masse sjove og skønne anekdoter fra tiden med ‘Matador’.

Af Helle Bill Madsen - 19. august 2017 kl. 18:55

Både instruktøren Erik Ballings og skuespillernes anekdoter stammer fra en udsendelse på DR fra 1998 ‘Mer’ Matador’, hvor Jarl Friis-Mikkelsen havde Lise Nørgaard og skuespillerne i studiet til en snak om den populære serie.
LÆS OGSÅ: Endelig er Matador tilbage: En hed affære i vente

(Foto: DR)


Der var ingen som maleren Frede ”Fede” Hansen, der først kunne spise kogt torsk og sveskegrød hos tjener Boldt på Jernbanerestauranten for derefter at skynde sig hjem til konen Marie for at spise flæskesteg. De mange scener, hvor Benny Hansen skulle spise mad under optagelserne, er noget af det, skuespilleren huskede bedst fra ‘Matador’.
– Der var én dag, hvor vi skulle optage to scener fra hvert sit afsnit. Der begyndte jeg klokken 08 med gule ærter, som jeg nåede tre portioner af. I næste scene skulle jeg have ribbensteg, som jeg nåede fire portioner af.
– Vi sluttede som regel klokken 12, fordi de fleste af os skulle til prøve, men jeg skulle ikke noget den dag, og min kone havde taget fri. Jeg var hjemme ved 13-tiden, og der havde hun lavet flæskesteg med brune kartofler og sovs. Aldrig har jeg følt mig større.
LÆS OGSÅ: Hofekspert: Hvor er værdigheden?

(Foto: DR)

Iben gjorde mig til vinterbader

LÆS OGSÅ: Sådan endte det med ‘Matador’-stjernerne

Agnes havde personality

(Foto: DR)

LÆS OGSÅ: Joan Ørting: Regentparret elsker stadig hinanden

LÆS OGSÅ: 25 ting du (måske) ikke vidste om ‘Matador’
Fejlen, der var perfekt

(Foto: DR)


For skuespiller John Hahn-Petersen der spillede hr. Stein, var et fald i en bestemt scene den perfekte fejl.
– Da vi optog scenen nede i familien Varnæs’ køkken, hvor jeg får serveret et måltid, skal jeg tage bakken og gå op ad trappen. Til den første optagelse snublede jeg op ad trappen og tabte det hele på gulvet.
– Så vendte jeg mig om og sagde ”undskyld”. Så slog Balling hænderne sammen og sagde: ”Du skulle ikke have sagt undskyld, for det var jo en foræring, at han i befippelse taber det hele”.
LÆS OGSÅ: ‘Gift ved første blik’-Ulrik: Ane var dårlig i sengen!
LÆS OGSÅ: Lise Nørgaard om omstridt ‘Matador’-scene: Den findes IKKE!
Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse underholdningsprogrammer og kendisser.