’Masterchef’-vinder efter sejren: Rejsen har været intens

Det sidste afsnit af denne sæsons ’Masterchef’ er netop løbet af stablen, og det var en både stolt og lettet Rasmus Fisker, der kunne løfte trofæet og kalde sig for vinder.

Af Anna Løwe - 6. maj 2021 kl. 20:00

Efter en hæsblæsende sæson og en nervepirrende finale, kunne den fiskeglade Rasmus Fisker sætte endeligt punktum på ’Masterchef 2021’ og kalde sig vinder af det populære madprogram, efter han slog konkurrenterne Jesper Lauritsen og Thomas Vedsø Szygenda.

LÆS OGSÅ: ‘MasterChef’-vinder er blevet mor

– Det har været en gastronomisk dannelsesrejse. Det har været intenst og helt fantastisk, fortæller en glad Rasmus, da realityportalen ringer ham op.

– Jeg troede ikke på sejren før det allersidste point. Min hjerne var slået fra, men jeg forsøgte at tælle pointene på ryggen af min kæreste, griner Rasmus, der glæder sig til at genopleve finalen i aften.

– Jeg skal se den sammen med flere af de andre deltagere, og det glæder jeg mig helt vildt meget til. Vi har jo desværre ikke set meget til hinanden efterfølgende grundet corona, så det bliver så fedt.

Artiklen fortsætter under billedet…

MasterChef Finalen 2021

LÆS OGSÅ: Gravid ‘Masterchef’-dommer: Flytter sammen med kæresten

Den blodige hovedret

Mange var måske overraskede over, at Rasmus gik med kød i sin finalemenu, da han gennem hele sæsonen har udtrykt sin store passion for fisk – og lavet samtlige vinderretter med netop fisk. Men for Rasmus var det vigtigt, at han også udfordrede sig selv.

– Det lå jo lige til højrebenet, at jeg skulle gå med fisk, men jeg havde lyst til at byde ind med noget andet også. Jeg har ikke arbejdet specielt meget med vildt, og særligt fuglevildt er en svær størrelse, fordi det ikke indeholder særlig meget fedt, forklarer Rasmus, der valgte at gå med due.

– Jeg havde haft en succesoplevelse med parteret due, og efterfølgende eksperimenterede jeg en masse i køkkenet derhjemme. Jeg kan godt lide ideen om at tage naturen ind i retten, så min ret blev et lidt dramatisk, halvblodigt jagtunivers bestående af mange røde toner og nuancer.

LÆS OGSÅ: Blomsterberg kæmpede for ægteskabet: Tæt på skilsmisse

Den dramatiske hovedret kombineret med Rasmus’ dessert gav ham i sidste ende ét point mere end Thomas, og det var altså nok til at hive sejren hjem. Og for Rasmus betød det ekstra meget, at hans vision faldt i god jord hos særligt én dommer:

– Jeg så rigtig meget op til Mielcke, og jeg ved, han sætter pris på det visuelle i et madunivers. Og det prøvede jeg at ramme med min finalemenu, fortæller Rasmus, der, udover 100.000 kroner, også har vundet et samarbejde med onlinesupermarkedet nemlig.com.

Har du endnu ikke set finalen – eller de øvrige sæsoner – kan du finde dem alle på Viaplay.

LÆS OGSÅ: Kendiskok er blevet mor for første gang

MasterChef Finalen 2021