‘MasterChef’ har givet mig selvværd og troen på mig selv

i 25 år har hun kæmpet med årlig selvværd, men en sejr i ‘MasterChef’ ændrede alt.

Af Rikke Lynge - 4. december 2020 kl. 20:55

Når man ser på Sara Giversen, så er det sidste man tænker nok, at det er en kvinde med dårligt selvværd, men sådan har det været for vinderen af ‘MasterChef’ 2020 det meste af hendes liv. Alt har været en kamp for at passe ind og føle sig god nok – lige indtil hendes deltagelse i ‘MasterChef’, som fik vendt op og ned på det hele.

– Det at man får kommentarer på ens evner, og hvad man kan, har gjort en kæmpe forskel for mig. Når man som jeg er usikker på, om man er god nok, så det en kæmpe bekræftelse, at der står tre dygtige dommere, der bedømmer en på ens mad og evner og ikke på ens udseende, fortæller Sara til Realityportalen, der mener, at mange af de andre deltagere nok havde dømt hende ude, før programmet kom i gang.

LÆS OGSÅ: Fra ‘MasterChef’ til ‘Den store bagedyst’: Mette har skiftet køkken

– Jeg følte mig en del alene i starten blandt nogle af de andre, og det kan også være min usikkerhed, der gjorde, at jeg var tilbageholdende overfor de andre deltagere, fortæller Sara.

Skjulte sig bag filler og Instagram

Efter Sara har fået selvtilliden og selvværdet tilbage, har hun besluttet sig for ikke at skjule sig bag filler og dyre tasker, men at hun er god nok, som hun er.

– Jeg besluttede mig for at skære lidt ned på makeuppen og ikke mindst alt det filler, jeg fik lagt i læberne. Jeg havde perioder, hvor jeg fik filler hver 2. Måned, og jeg synes aldrig, det var nok. Jeg kunne ikke selv se, jeg blev helt skæv at se på. Jeg fik næsten altid 1 ml. filler i, og når det er så ofte, så skal læberne nok blive store, som i MEGET store. Jeg tror, jeg tænkte, at det får alle, og alle andre er så super smukke – så mon ikke det så hjælper mig? Alle de undskyldninger, jeg fandt på, er kun tegn på dårligt selvværd, skriver Sara på Instagram til et opslag, hvor hun har lagt et før og efter billede ind.

LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-vinder afslører fortid med Casper Christensen

Ud over at få større læber, så brugte Sara Instagram som falsk markedsføring af hendes dejlige liv.

– Jeg troede kun, jeg var god nok, hvis jeg fik dyre behandlinger, havde mange dyre tasker, var ude at spise hver dag med mere. Det var total falsk “glæde”, jeg dengang lagde op på IG, og det har jo været en kæmpe løgn. Jeg gjorde ikke ting af lyst, men fordi jeg følte, jeg blev nødy til at gøre det for at blive accepteret, fortæller Sara.

LÆS OGSÅ: Ung mor måtte i nat ringe 112

Artiklen fortsætter under billedet.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af SARA GIVERSEN (@saratsg)

Modtager stor respons

Efter Sara har lagt ud på Instagram, hvordan hun i dag har det, har hun modtaget stor respons fra sine mangle følgere.

– Folk skriver, at det er godt, at jeg sætter fokus på det indre. Man er hurtig til at dømme, og man glemmer ofte, der en person bag. Mange synes, det er forfriskende at hører om min historie, da der nok er mange, der kan genkende sig selv i den, fortæller Sara, der også har fået selvtilliden tilbage på grund af sine tidligere ‘MasterChef’ kolleger.

LÆS OGSÅ: Derfor ser Thomas Castberg ikke selv ‘MasterChef’

– De har været skide ligeglad med det ydre, men er glad for mig som person, og det er jeg så glad for, fortæller Sara.

Sara er lige nu gravid i 17 uge og venter en lille pige til april sammen med sin kæreste Christian.

LÆS OGSÅ: CHOK! Bliver Sarah Grünewald klar til ‘Vild med dans’?

Sara Schultz Giversen fra ‘MasterChef’ sammen med kæresten Christian (Foto: Privat)