Mascha Vang savner råd hos andre mødre med bonusbørn: Har lavet en bonusmødregruppe

Mascha Vang har længe været alenemor til Hollie, og nu er hun i en sammenbragt familie på fem, hvilket hun stadig øver sig på at håndtere på bedste vis.

Af Rikke Lynge - 9. maj 2020 kl. 20:56

Blogger og influencer Mascha Vang er mor til Hollie Nolia, der bliver 8 år til oktober. Da Mascha gik fra Hollies far, racerkøreren Nicolas Kiesa, havde Mascha det fint med, at de kun havde fået ét barn sammen, hvilket gjorde det nemmere at rejse sammen og opleve verden. I et nyt blogindlæg fortæller Mascha ærligt, hvordan det er at gå fra ét barn til pludselig at være en sammenbragt familie med tre børn.
– Indtil jeg blev 30 år, havde jeg slet ikke troet, jeg skulle have børn. Nogen vokser op og føler, det er deres kald, at blive nogens mor og få en hel flok unger. Det gjorde jeg ikke, jeg havde end aldrig været barnepige eller skiftet en ble, før jeg holdt min egen datter i armene. Jeg var også ret hurtigt overbevist om, at jeg ikke skulle have mere end ét barn, det passede så fint ind i mit liv og gav personlig frihed og økonomi til de ting, jeg har lyst til at fylde vores liv med, skriver Mascha på sin blog og fortsætter:
– Det ville måske være svært for mig med 2 eller 3 børn, vurderede jeg, så den mulighed fylder ikke rigtig hos mig. Mit liv, mine valg, mine prioriteter, det passede mig egentligt så fint, at der ikke var så mange at tage hensyn til, eller have med på råd.
LÆS OGSÅ: Mascha Vang afslører: Nyt familiemedlem på vej
Men efter at have fundet kærligheden i det jyske, måtte Mascha Vang sande, at kærligheden sejrede over forestillingen om kun at være mor til én.
– Der fulgte et ret almindeligt familieliv med i forhold til, hvad jeg var vant til. Kæreste med faste arbejdstider og to bonusbørn, der går i skole, har kalenderen fyldt med fritidsaktiviteter og ferieplaner et år ud i fremtiden. Meget, meget forskelligt fra Hollies og min tilværelse, hvor der ikke var mange begrænsninger eller kompromiser.
Coronatiden sammen med den sammenbragte familie i Kolding har givet Mascha en ny idé – hun har brug for en mødregruppe.
LÆS OGSÅ: Sofie Linde til sine følgere: Skriv ikke til mig om min krop og vægt

En champagnedrikkende bonusmødregruppe

Mascha husker tydeligt, da hun blev mor til Hollie, det var nyt, svært, overvældende og fantastisk, og en mødregruppe gav rum til at dele sine tanker og erfaringer med andre i samme situation, og det er samme forestilling, Mascha har om en bonusmødregruppe.
– Jeg derimod synes det kan være enormt svært at navigere i at min datter og min kærestes børn har hver deres anden familie med forskellige regler, synspunkter og prioriteringer. Jeg har brug for nogen at dele alle de ting med, nogen at rådføre mig hos, hælde vand ud ad ørene eller blive klogere af andres erfaringer og tilgang til denne familieform. Ét er jo at være fuldtidsmor til sit eget barn, noget andet er at være deltids bonusmor til andres børn, som kommer ind fra venstre, skriver Mascha på sin blog.
LÆS OGSÅ: ‘Maddysten’-finalist mistede retten til faderskab: Har aldrig set sin datter
Nu er mødregruppen dannet med tre andre damer, som Mascha kender, og som er i samme familiekonstellation.
– Jeg er sikker på, vi kan bruge hinanden og hinandens erfaringer, for mit vedkomne til at blive en bedre bonusmor med større forståelse og rummelighed.
De fire damer skal mødes for første gang i næste uge i Maschas lejlighed i københavn til en snak og champagne.
LÆS OGSÅ: ADVARSEL! Blodige billeder: Rikke Gøransson på akutmodtagelsen

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Muffins skal der til ? Hvilken kage er din favorit? Børnene bager igen i morgen, vi er nærmest selvforsynende.

Et opslag delt af MASCHA VANG ?? Blogger (@maschavang) den