Mascha Vang prioriterer sit arbejde: Jeg er blevet kaldt en dårlig mor

Det betyder noget for bloggeren, at hendes datter opvokser med en kvindelig rollemodel, som indtager arbejdsmarkedet på lige fod med mændene.

Af Lærke Stræde - 2. oktober 2020 kl. 11:35

Mascha Vang har for anden gang i sit liv ikke mulighed for at være hjemme på sin datters fødselsdag. Sidst det skete, var det i en god sags tjeneste, da influenceren prioriterede at rejse til Afrika for at rejse penge til udsatte børn, og i år falder Hollies 8-års fødselsdag desværre igen sammen med arbejde.

– Jeg har haft nogle indre dybe samtaler med mig selv, for jeg vil naturligvis gerne være hjemme og vække hende den dag, men nu hænger min verden bare sådan sammen, at jeg ikke har faste arbejdstider, og når der er jobs, er jeg også nødt til at tage dem, fortæller Mascha Vang på sin blog.

LÆS OGSÅ: Ulykkelig Annette Heick: Droppede mor og far

Hollie selv forholder sig afslappet til situationen, men det gør andre mennesker ikke altid, fortæller bloggeren.

– Det er bare som om, at nogle folks blikke flakker lidt, når mors arbejde vinder over børnefødselsdag og uger væk fra hjemmet. Men hvorfor det? Hvorfor er der så stor forskel på, om det er mor eller far, der er væk?

LÆS OGSÅ: WOW! SE BILLEDET: Så meget ligner Alba og Sia hinanden

Forskel på mor og far

Ifølge Mascha Vang er der i dag stadigvæk stor forskel på forventningerne til henholdvis mor og far. Når bloggeren fortæller andre mennesker, at hun skal rejse, lyder reaktionen ofte: “Hvad skal Hollie så imens?”. En reaktion, som hun ikke tror, der er mange mænd, der møder, når de forlader familien for at passe karrieren.

– Hvad hun skal? Hun bor jo i vores fælles hjem i huset i Kolding, hvor hun går i skole og har fritidsinteresser, og eftersom Troels er en voksen mand med to børn af sine egne, er jeg sikker på, det nok skal gå, fortæller Mascha, som har datteren sammen med racerkøreren Nicolas Kiesa.

– Jeg tør ikke tænke på, hvilke kommentarer jeg havde fået, hvis jeg som mor kun havde min datter hver 2. weekend, men ingen stiller spørgsmålstegn ved faderens ordning. Jeg er sågar blevet kaldt en dårlig mor, fordi jeg har appeleret til en 7/7 ordning, for hvilken mor foreslår sådan noget?

LÆS OGSÅ: Ny deltager i ‘Stjerne Boksning’

Vil være en kvindelig rollemodel

Når datteren Hollie fylder 8 år, vil Mascha Vang højst sandsynligt være på optagelser et andet sted, men det gør ikke Hollie spor, for så fejres hun bare to gange. Og heldigvis for Mascha styrer kæresten Troels hjemmet med tålmodighed og kærlighed, når hun ikke er hjemme.

LÆS OGSÅ: Alvorligt sammenstød: ‘Vild med dans’-stjerne i hast på skadestuen

– Jeg håber, det giver hende et bredere perspektiv, og at hun vokser op uden en stereotyp holdning til kønsroller. Jeg tror, det er sundt at mærke, at der er andre ting i verden og livet, der er vigtige, og at hun ikke er jordens centrum hele tiden. Jeg har talt meget med hende om, hvordan jeg arbejder, især i forhold til mange andre forældre med fast job og faste arbejdstider, fortæller Mascha Vang og understreger:

– Jeg er meget mere end mor, og jeg ønsker også, at min datter vokser op med en kvindelig rollemodel, der indtager arbejdsmarkedet på lige fod med mændene, uden der bliver set skævt til det. Ligesom når jeg hver uge er i København for at få livet til at gå op.

LÆS OGSÅ: ‘Luksusfælden’-deltager skjuler sin spilafhængighed for kæresten

LÆS OGSÅ: Gina Jaquelines store eventyr: Det tog fire sekunder

Læs mere om