Mascha Vang har angst: Det er pinligt og flovt - Her & Nu

Mascha Vang har angst: Det er pinligt og flovt

Den populære blogger har det bestemt ikke altid helt nemt.

Af Emilie Holm Egebro - 31. januar 2017 kl. 16:25

Mange vil nok tro, at bloggeren Mascha Vang har nemt ved at stille sig op og tale i store forsamlinger. Sådan forholder det sig dog langtfra. Det fortæller hun om i aftenens afsnit af ‘Slip Angsten – sig det højt’ på Kanal 4.
– Der er nok ikke så mange, der ved det, men jeg kæmper med angst. Derfor undgår jeg situationer, hvor det kan opstå, og det begrænser mig ret meget. For eksempel kan jeg godt få mavepine, hvis jeg skal ind på en almindelig restaurant, og jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har haft nogen med hjem at spise rent privat, forklarer Mascha i aftenens afsnit.
–  Det er fint, når det er et kamera, men når der er publikum på, så har jeg en enorm angst. Derfor undgår jeg også at sætte mig i situationer, hvor det opstår. Derfor kan jeg heller ikke stille mig op og holde en tale eller et foredrag, hvilket jeg ellers virkelig ville ønske, at jeg kunne, fortsætter hun.

LÆS OGSÅ: Robert Hansen har angst: Jeg skammer mig

LÆS OGSÅ: Kendiskvinde stod ansigt til ansigt med angsten

‘Min krop bliver overtaget’
For Mascha er det vigtigt at fastslå, at hun ikke fortæller om sin angst for at få medlidenhed. Derimod er det vigtigt for hende at få brudt tabuet, når nu så mange kæmper med den psykiske lidelse.
– Min angstfølelse kan beskrives lidt som at stå i vandkanten, mens der pludselig kommer en stor bølge bagfra. Jeg får en enormt trykken for brystet, får hjertebanken og føler, at mine skuldre og mit hoved bliver tynget af en enorm overvældende vægt, forklarer Mascha og uddyber:
– Om det handler om socialangst eller sceneskræk, så er følelsen den samme for mig. Følelsen af at der er noget, der overtager min krop, som jeg ikke selv er herre over. Og jeg synes, det er både pinligt og flovt, at jeg kan have det sådan.

Se ‘Slip Angsten – sig det højt’ i aften klokken 21.00 på Kanal 4.

Smugkig lidt af aftenens klip herunder:


LÆS OGSÅ: ‘X Factor’-Johnnie afslører: Fik angstanfald inden optræden
LÆS OGSÅ: Positiv graviditetstest gjorde Christiane angst
Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.