Mascha Vang danser for mor: Havde nær mistet hende

Mascha Vang bliver stadig dybt rørt, når hun taler om forløbet.

Af Nikolaj Vraa - 2. oktober 2021 kl. 14:55

Der var store følelser i spil for 42-årige Mascha Vang i tredje program af ‘Vild med dans’. Til tonerne af Ed Sheerans ‘Visiting hours’ dansede hun en rørende rumba, mens hendes mor, Connie, sad på første række. Sangen handler om at besøge en afdød i himlen og for fire år siden havde Mascha nær mistet sin mor, der blev ramt af brystkræft.

Artiklen fortsætter under videoen.

– Jeg tuder, hver gang jeg fortæller om det, fortalte Mascha, mens tårerne igen pressede sig på.

LÆS OGSÅ: Karsten mærker kroppen degenerere: Jeg er ved at dø

Der var også en helt særlig mening med den kjole, hun havde på.

– Den er i sart lyserød, fordi jeg lige har startet min egen indsamling til ‘Støt brysterne’.

LÆS OGSÅ: WTF: ‘Familien fra Bryggen’-stjerne efterlyst

Min mor har haft brystkræft, og forleden fandt jeg ud af at en kær veninde har fået brystkræft, fortalte hun bedrøvet.

Udover at tage imod tilbud fra sundhedsmyndighederne prøver Mascha også selv at være på forkant, hvis hun skulle blive ramt.

LÆS OGSÅ: Efter otte år: Christiane har endelig fundet ud af, hvad hun fejler

– Jeg betaler for privat at få hele kroppen screenet en gang om året. Jeg er så bange for at blive syg, sagde Mascha, der nu sætter alt ind på at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelses kampagne til fordel for brystkræft.

Læs mere om