Marys store sorg: Ser ikke sin far

Det er snart et år siden, Mary sidst så sin far.

Af Nikolaj Vraa - 8. november 2020 kl. 11:51

Som mange andre må kronprinsesse Mary også undvære store dele af sin familie på grund af Covid-19 restriktionerne. Da pandemien ramte i foråret, var det allerede længe siden, hun havde set sin far og sine søskende, men nu er det snart et år siden, hun sidst var sammen med ham. Det erfarer HER&NU.

John Donaldson, der næste år fylder 80, og hans hustru, Susan Moody, var senest på familiebesøg i Danmark i juni sidste år. Siden matematikprofessoren i 2008 gik på pension har parret boet i den lille by Ribérac ved Bordeaux i Frankrig. De har også opholdt sig en del i deres lejlighed i kystbyen Deal nær Dover i England og i Hobart på Tasmanien, hvor hans to ældste døtre, Patricia og Jane, bor med deres familier.

LÆS OGSÅ: Corona dømmer Nukâka og Silas ude: Det er med et stik i hjertet

Sammen med sin hustru, Susan Moody, deltog John Donaldson i december 2018 i Det Danske Musikkonservatoriums Børnekors julekoncert. Her ses han med Mary og barnebarnet prins Vincent, ni (Foto: Peter Hauerbach)

– Noget af det, der påvirker mig allermest, og som jeg også kan se rammer mange andre, er afsavnet af venner, familie, kolleger og andre, der normalt spiller en rolle i vores hverdag, sagde kronprinsesse Mary, da Danmark tidligere år blev lukket helt ned.

Som altid satte hun andres behov før sit eget og brugte sin store sorg over at være adskilt fra sin familie, til at gøre opmærksom på dem, der er ramt af ensomhed.

LÆS OGSÅ: Åbner op om kæmpe overraskelse

– Vi mærker måske lidt af det afsavn, som mange mennesker i vores samfund lever med til daglig. Ensomhed er nemlig hverdagskost for en del danskere. Det gælder blandt andet for en stadig stigende andel af vores unge. Flere føler sig ensomme og savner nære relationer i deres liv. Sådan var det inden coronakrisen, men der er en risiko for, at det vil blive endnu værre nu, advarede hun i sin rørende hilsen, der blev sendt gennem Mary Fonden.

Det har ikke været muligt at få bekræftet, hvornår kronprinsesse Mary sidst så sin far, ligesom kongehuset heller ikke vil kommentere på, hvornår de regner med at se hinanden igen.

LÆS OGSÅ: Dronningen fejret med forsinkelse: Kongelig gaveregn

LÆS OGSÅ: Mary vandt sin dressurdebut: Stolt Frederik støttede hustruen