Marys mareridt: Familien splittet

Der er tomt på slottet, hvor Mary må savne familien

Af Nikolaj Vraa - 11. september 2021 kl. 19:55

Det kan ikke være nogen nem tid for kronprinsesse Mary. Hun har ikke set sin australske familie i over to år, og i weekenden fyldte hendes far, John Donaldson, 80 år. En sorg, som det halvtomme Kancellihus hjemme i Fredensborg, nok er med til at forstærke.

LÆS OGSÅ: Sådan deler Remee og Mathilde datteren

Prins Christian, 15, er flyttet til Næstved, og kronprins Frederik sover ikke hjemme for tiden, da han deltager i et vigtigt kursus med forsvarsministeriet, så Mary er alene med de tre yngste. Mary havde uden tvivl drømt om at fejre sin fars store dag sammen med sine tre ældre søskende og deres i alt seks børn. Men på grund af den strenge nedlukning i Australien var det ikke muligt.

LÆS OGSÅ: CHOK: Realitydeltager gift med Rasmus Paludan

Artiklen fortsætter under videoen, hvor man kan se Mary åbne Lolland International School.

John, der er opkaldt efter sin far, bor i Perth, mens Patricia og Jane bor i Hobart på Tasmanien. Det har ikke været muligt at få oplyst, hvor John Donaldson og hans hustru, krimiforfatteren Susan Moody, opholder sig for tiden, men da de i foråret måtte melde afbud til prins Christians konfirmation, var de ifølge kongehuset i London, der på det tidspunkt også havde en omfattende nedlukning. Parret har også et hjem i Sydfrankrig, og Moody skrev for et par måneder siden på Facebook, at hun ”savnede Frankrig mere, end hun havde troet” muligt.

LÆS OGSÅ: KArdashian-søster gravid med nummer to

– Noget af det, der påvirker mig allermest, og som jeg også kan se rammer mange andre, er afsavnet af venner, familie, kolleger og andre, der normalt spiller en rolle i vores hverdag, sagde kronprinsesse Mary da Danmark første gang blev lukket ned på grund af pandemien.

Og dengang som nu, satte hun andres behov før sit eget og brugte sin store sorg over at være adskilt fra familien, til at gøre hjælpe dem, der er ramt af ensomhed.

LÆS OGSÅ: Lisbeth Østergaards mand med i ‘Robinson’: Lov mig ikke at give op

– Vi mærker måske lidt af det afsavn, som mange mennesker i vores samfund lever med til daglig. Ensomhed er nemlig hverdagskost for en del danskere. Det gælder blandt andet for en stadig stigende andel af vores unge. Flere føler sig ensomme og savner nære relationer i deres liv. Sådan var det inden coronakrisen, men der er en risiko for, at det vil blive endnu værre nu.

Kongehuset har afvist at besvare spørgsmål, der relaterer sig til kronprinsesse Marys far og familie, da man betragter det som privat.

LÆS OGSÅ: Mathilde Gøhler taler ud om misbrug