Marys bedste gave: Nu kommer far

Mary genforenes med sin far efter mere end et år.

Af Nikolaj Vraa - 7. februar 2021 kl. 11:54

Når kronprinsesse Mary på fredag fejrer sin 49-års fødselsdag, mangler der en helt særlig gæst. Hun må igen undvære sin far, John Donaldson, som hun på grund af Covid-19 krisen ikke har set i mere end et år. Men nu er der håb for, at de snart kan se hinanden igen, og det er den bedste gave, hun kunne ønske sig. HER&NU erfarer, at den 79-årige matematikprofessor og hans hustru, Susan Moody, kommer til prins Christians konfirmation i foråret.

Der er endnu ikke meldt en dato for konfirmationen ud, og den er allerede udsat to gange. Det er dog en risiko for, at den må udsættes en tredje gang, hvis nedlukningen gør, at det ikke bliver muligt at holde den før til sommer. På grund af pandemien er det også usikkert, hvor mange af tronfølgerens faddere, der kan deltage i konfirmationen, der skal holdes i Fredensborg Slotskirke. Ved hans dåb, der fandt sted i samme kirke, stod Sveriges kronprinsesse Victoria, Norges kronprinsepar Haakon og Mette-Marit samt kronprins Pavlos af Grækenland faddere til den lille prins.

LÆS OGSÅ: Jonas’ kamp for drømmehuset: Endte i familiestrid

Det er ikke kun Mary, der glæder sig til besøget. Også alle John Donaldsons børnebørn ser frem til, at deres morfar kommer til Danmark. Her ses de alle ved en julekoncert i Radiohuset i 2018 (Foto: Peter Hauerbach)

John Donaldson, der i september fylder 80, var senest på familiebesøg i Danmark i juni forrige år. Siden han i 2008 gik på pension, har han og Sudan Moody boet i landsbyen Ribérac ved Bordeaux i Frankrig. De har også opholdt sig en del i deres lejlighed i kystbyen Deal nær Dover i England og i Hobart på Tasmanien, hvor hans to ældste døtre, Patricia og Jane, bor med deres familier.

Det har ikke været muligt at få oplyst, hvor de opholder sig under pandemien, men hvis det er Australien, vanskeliggør det en rejse, da landet på grund af smittefaren har indført et ind- og udrejseforbud. Det betyder, at australske statsborgere og fastboende udlændingene skal søge om en særlig tilladelse, hvis de ønsker at forlade landet.

LÆS OGSÅ: Så jaloux er Irina Olsen på Asta Björk

LÆS OGSÅ: Rørt Amalie: Det kan måle sig med det, jeg havde med Peter