Mary om prins Christians beslutning: Vi støtter ham

Prins Christians nye skole, Herlufsholm, har en fortid med vold, mobning og grusomme ritualer. Alligevel bakker Mary og Frederik op om sønnens beslutning.

Af Kenth G. Madsen og Nikolaj Vraa - 1. maj 2021 kl. 15:58

Til august skal Frederik og Marys ældste søn, 15-årige prins Christian, begynder som elev på Herlufsholm Skole, hvor han er tilmeldt kostafdelingen efter sommerens afslutning af 9. klassetrin på Tranegårdskolen i Gentofte.

Herlufsholm har ry som elitens kostskole, og som HER&NU skrev i sidste uge, har der i tidens løb været beskyldninger om vold, mobning og grusomme ritualer. Prinsens valg af skole har dog ikke skabt betænkeligheder hos forældrene.

– Jamen, vi støtter op om hans valg af gymnasium, sagde Mary, da hun torsdag i sidste uge som protektor for UNFPA holdt en tale på Gerlev Idrætshøjskole i Slagelse om kvinders ret til at bestemme over egen krop.

LÆS OGSÅ: Christians barske skole: Vold og mobning

Skolen blev stiftet i 1565 som en skole for adelige og ærlige mænds børn. De ældste bygninger er klosterbygningen, hvis fundament stammer er fra 1100-tallet (Foto: Henrik Ploug)

Masser af drama

Gennem årene har Herlufsholm været omdrejningspunkt for mange dramatiske sager. I 1994 blev en vægter stukket ned på Herlufsholm. En 19-årig elev, der blev fængslet og senere tiltalt for drabsforsøg, endte dog med at blive frifundet i sagen, hvor der blev afhørt over 50 vidner.

I 2006 blev en 16-årig elev tiltalt for at have voldtaget en jævnaldrende pige, men frifundet i retten. I 2016 blev en dreng fra 9. klasse anmeldt for voldtægt af en 14-årig pige fra 8. klasse. Sigtelsen blev dog frafaldet. Hvis elever opfører sig dårligt udenfor skolens område kan det også få konsekvenser og føre til bortvisning.

LÆS OGSÅ: Joachim om blodproppen: Far passede på mig

LÆS OGSÅ: Udlænding kom tæt på: Frederik flygtede