Mary om Covid-19’s høje pris: Vi må ikke give op - Her & Nu

Mary om Covid-19’s høje pris: Vi må ikke give op

Kronprinsesse Mary var ikke blot kommet for at kigge på, da hun mødte op på Christiansborg for at deltage i den internationale konference ‘A Decade of Action – 10 år tilbage’

Af Katrina Rosendal og Lotte Knudsen - 20. september 2020 kl. 15:52

Det var tydeligt at mærke, at kronprinsessen var trukket i arbejdstøjet, da hun sidste uge mødte op klokken 9 på Christiansborg til den internationale konference ‘A Decade of Action – 10 år tilbage’. Det ligger hende nemlig meget på sinde at bidrage til, at FN’s 17 verdensmål som aftalt bliver indfriet inden 2030.

LÆS OGSÅ: Nyt kærlighedprogram på TV 2

Fem ud af 15 år er nu gået, og kronprinsessen slog fast fra talerstolen, at udviklingen går for langsomt, samtidig med at den også er blevet bremset af den verserende pandemi.

– Så kom corona. Som forståeligt nok med ét flyttede vores fokus fra den gode udvikling, og som har efterladt os med hvad, man kan sige, er et dyrt regnskab. Som gør forhindringerne i forhold til at nå det endelige mål endnu større, lød det fra kronprinsesse Mary, der påpegede, at pandemien lige præcis har ramt verdens fattigste og mest sårbare hårdest, og at den på nogle områder har sat udviklingen flere årtier tilbage.

LÆS OGSÅ: Silas Holst i vild forvandling: Har smidt 15 kg

Ambitiøs og optimistisk

Særligt det faktum at coronavirussen truer den positive udvikling i forhold til, at flere børn og unge har fået adgang til uddannelse som følge af FN’s verdensmål, bekymrer kronprinsessen.

Men hun nægter alligevel at være pessimist.

– Vi er og skal stadig være ambitiøse og optimistiske. Vi skal tro på, at det stadig er muligt, for at give op er ikke en mulighed, slog Mary fast.

LÆS OGSÅ: Har Linse og Cengiz coronavirus?

(Foto: Bo Nymann)

LÆS OGSÅ: Endnu en elskerinde står frem: Sådan gjorde Peter Madsen ved mig

Selvom ingen kan være uenig i, at corona er vor tids største krise, så påpeger kronprinsessen, at vi kan bruge vores fælles styrke til at nå FN’s vigtige verdensmål.

– Gennem de seneste måneder har vi set, hvordan Covid-19 har lukket ned for samfund over hele verden. Fra den ene dag til den anden. Det har desværre som sagt rullet udviklingen tilbage på en række vigtige områder i verden, og det har haft enorme omkostninger for mennesker, for økonomi og for udvikling, forklarede Mary og fortsatte:

– Men det har også vist os, at det faktisk er muligt at ændre fastgroede vaner fra den ene dag til den anden. Det skal vi lære af. Hvis vi bedre kan forstå, hvordan vi kan motivere mennesker til at ændre adfærd, kan vi bedre accellere vores indsatser. Covid-19 har vist, at samfund rundt omkring i verden er i stand til at handle samlet og resolut, når problemerne og konsekvenser er tydelige for os. Denne nyfundne handlekraft har vi brug for i de næste ti år. De kommende årtier vil definere fremtiden for os alle sammen.

LÆS OSÅ: Troede ikke, de skulle danne par: Derfor blev Asta og Faustix overrasket