Mary om børnenes skoleskift: Det var en lettelse

Endelig kan Mary ånde lettet op.

Af Kenth G. Madsen - 28. august 2022 kl. 11:55

Kronprinsesse Mary løftede i sidste uge sløret for, hvordan det er gået med opstarten i nye skoler for prins Christian og prinsesse Isabella, efter at teenagerne har lagt Herlufsholm Kostskole bag sig. Efter sommerferien er Christian nemlig startet i 2. g på Ordrup Gymnasium nord for København, mens Isabella begyndte i 9. klasse på Ingrid Jespersens Skole i København.

Artiklen fortsætter under videoen med Mary…

– Det har været en lettelse, at de er faldet godt til i nye skoler, afslørede Mary til HER&NU ved Odense Blomsterfestival.

– Der har naturligvis været nogle overvejelser, og der er nogle tanker, når man skifter skole. Men som sagt, de er faldet godt til, sagde kronprinsessen videre.

LÆS OGSÅ: Prins Gustav og prinsesse Carina på bryllupsrejse

Efter TV 2-dokumentaren ‘Herlufsholm hemmeligheder’, hvor en kritisabel skolekultur blev blotlagt, bragte det mange sind i kog, at prins Christian gik på skolen, mens det var planlagt, at prinsesse Isabella skulle starte efter sommerferien. Kritikken gjorde, at kronprinsparret i juni valgte at ændre planer.

– Som forældre står vi i denne tid over for nogle svære overvejelser om vores ældste børns skolegang. Det diskuteres mange steder – også her på vores egne sociale medier. Det gør indtryk på os. Vi har tidligere givet udtryk for, at vi som familie er tynget af den ulykkelige situation på Herlufsholm, og at vi vil følge de ændringer, som er åbenlyst nødvendige, udtalte kronprinsparret på deres Instagramprofil.

Ifølge Mary trives børnene tilsyneladende godt i de nye omgivelser.

LÆS OGSÅ: Familiedrama på Berleburg: Prinsesse Alexandra taler ud