Mary i kamp for klimaet: Vi må blive klogere

Kronprinsessen stod for åbningen af ‘Fair Festival’, som har til formål at øge kendskabet til bæredygtighed.

Af Katrina Rosendal - 27. marts 2021 kl. 11:58

I den skinnende forårssol indtog kronprinsesse Mary fredag i sidste uge Aarhus Rådhus. Her skulle hun stå for den officielle åbning af årets ‘Fair Festival’, der, efter at være blevet udskudt to gange grundet pandemien, endelig kunne afholdes i en digital og coronavenlig version.

Festivalen, der varede hele weekenden, har til formål at øge kendskabet til bæredygtige produkter, tanker og idéer. Alt sammen tankegange, der lægger kronprinsessen ekstremt meget på sinde, hvorfor hun helt åbenlyst var den perfekte kandidat på talerstolen.

– Det er nemt som individ at føle sig magtesløs over for noget så stort og komplekst som for eksempel klimaforandringerne, men vi kan – både du og jeg – være med til at gøre en forskel gennem vores personlige valg og handlinger. Vi må blive klogere, grønnere, mere cirkulære, mere innovative og visionære i vores tænkning, vores tilgang, vores samarbejde og i vores løsninger, lød det fra 49-årige Mary.

LÆS OGSÅ: Oh Land raser over denne kommentar

Buketten, som kronprinsessen fik overrakt, var naturligvis af bæredygtige blomster og blev overrakt af seksårige Stella Mataji fra Risskov. Borgmester Jacob Bundsgaard og rådmand Rabih Azad-Ahmad stod også klar (Foto: Niels Henrik Dam)

Til trods for, at der for tiden er langt imellem de royale opgaver for kronprinsessen, var det tydeligt, at hun ikke er blevet rusten. Hjemmevant klarede hun eftermiddagen med sin misundelsesværdige elegance og varme, og selvom der som følge af restriktionerne var mødt langt færre op end vanligt, fik de fremmødte sig en skøn royal oplevelse.

Efter indvielsen rykkede festivalen over på en online platform, hvor deltagerne havde mulighed for at lytte til foredrag, deltage i debatter og få fremvist relevante, bæredygtige produkter.

LÆS OGSÅ: Ulla Essendrop takker af

LÆS OGSÅ: Linse fortryder kosmetiske indgreb: Stop mens legen er god!