Mary dybt rørt: Min lille store mand

Prinsesse Mary strålede af moderlig stolthed, da prins Christian blev konfirmeret sidste weekend.

Af Helle Bill Madsen - 23. maj 2021 kl. 15:58

Det var prins Christians store dag, da den 15-årige tronarving endelig blev konfirmeret i Fredensborg Slotskirke i lørdags efter et helt års udsættelser.

Det var samtidig også dagen, hvor det for alvor blev klart, at prins Christian nu i mere end én forstand er hans kongelige HØJhed. Konfirmanden er en flot ung mand, som er vokset begge sine forældre på hhv. 172 cm. og 183 cm. over hovedet.

Det tydeligt stolte forældrepar med deres ældste søn, som ikke bare lige er blevet konfirmeret, men også rejser på kostskole efter sommerferien (Foto: Franne Voigt/Kongehuset)

LÆS OGSÅ: Se alle billederne: Prins Christian konfirmeret

Især mor, kronprinsesse Mary, var helt overstrømmet af stolthed og kærlighed til sin ældste søn, og det var et stort øjeblik for hende, da han blev konfirmeret i kirken.

– Det var meget rørende. Den lille mand, der er blevet en kæmpestor ung mand. Det er dejligt, sagde kronprinsessen rørt og klemte kærligt prins Christians arm. Konfirmanden overvandt alle teenagehæmninger og gengældte tydeligt sin mors kærlighed.

LÆS OGSÅ: Kaptajn Mary på besøg: Til kamp mod Covid-19

Konfirmanden med salmebogen i hånden førte an i rask fart, da familien kom spadserende fra Kancellihuset til slottet (Foto: Bo Nymann)

Prins Christian havde også en god oplevelse af ceremonien i kirken, hvor selve konfirmation blev forestået af kongelig konfessionarius biskop Henrik Wigh-Poulsen.

– Det var rigtigt flot, præsten var god, og pigekoret gjorde det godt. Og organisten spillede rigtig flot, afslørede konfirmanden.

Desværre blev konfirmationen uden gæster fra udlandet. Bl.a. havde den svenske kronprinsesse Victoria og norske kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit, der er blandt prins Christians otte faddere, meldt afbud på grund af covid-19-retningslinjer.

LÆS OGSÅ: Alvor for prins Christian: I kongelære hos farmor

Det var rørende at se, at prins Christian med det samme hjælpsomt bød sin farmor en hånd for at hjælpe hende ned ad trappen (Foto: Bo Nymann)

Morfar manglede

Især manglede prins Christians sin morfar John Donaldson og hans hustru, Susan, fra London samt hele den australske familie.

– Det er selvfølgeligt rigtigt irriterende, men sådan er det pga. covid, og man kan ikke rigtig gøre noget ved det. Men de er med i vores tanker og i vores hjerte, konstaterede den modne og velovervejede konfirmand og inkasserede et kærligt klem af sin mor.

LÆS OGSÅ: Isabellas søde hemmelighed: Derfor smiler hun

Fejringen foregik bagefter i Kancellihuset på Fredensborg, og her var der udsigt til en god frokost.

– Det bliver under de forhold, der er blevet anlagt, og så får vi en rigtig hyggelig dag, afslørede prins Christian, og Mary supplerede.

– Det skal være hyggeligt med taler og god mad og dejligt selskab.

Efter konfirmationen i kirken blev hele kronprinsfamilien med dronningen som det naturlige midtpunkt fotograferet i Havesalen (Foto: Franne Voigt/Kongehuset)

LÆS OGSÅ: Mary til Josephine: Du kan ALT!

For kronprins Frederik var det også en stor oplevelse at se sin førstefødte træde ind i de voksnes rækker.

– Det er dejligt at se, at en god tradition fortsætter, også for vores familie her, som den gør i Danmark også, sagde Kronprins Frederik, der havde sendt en tanke til sin egen konfirmation.

– Ja, det er klart, når vi sætter os ned i den varme stol, så er det dejligt at se, at det fortsætter på bedste vis.

Dagens konfirmand kunne efter fotograferingen afsløre, at han endnu ikke havde fået nogle af sine konfirmationsgaver, og at han ikke vidste, hvad han ville få.

LÆS OGSÅ: Birthe Kjær i sorg: Rørende farvel

LÆS OGSÅ: Joachim om blodproppen: Far passede på mig