Mary afslører stort ønske for 2022: Vil skabe håb

Mary har store forventninger til det nye år.

Af Nikolaj Vraa - 1. januar 2022 kl. 11:55

I år har Mary Fonden arbejdet hårdt med de sociale konsekvenser af nedlukningerne, og indsatsen for at hjælpe ensomme og voldsramte fortsætter i det nye år. Det lover kronprinsesse Mary i fondens julebrev.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Kronprinsessen møder børnene på Vigerslev Allés Skole.

– Meget er kommet på ret køl igen, og også arbejdet i Mary Fonden har lignet sig selv mere end året før. Vi har kunnet fortsætte vores projekter, vi har sat nye projekter i gang, udviklet ny viden og brugt vores stemme til at forsøge at bryde tabuer og skabe håb. Og det har været tydeligt, at der har været brug for vores arbejde. For selvom det meste vendte tilbage til normalen, tager det tid at reparere på de konsekvenser, nedlukningerne har medført. Det gælder blandt andet, når det kommer til trivsel i skolerne og ensomhed blandt de unge, siger kronprinsssen, der derfor næste år vil præsentere et nyt ensomhedsprogram.

LÆS OGSÅ: Kongelig familieforøgelse

– 2021 var også året, hvor vi i Mary Fonden dykkede lidt ned i noget af det vigtigste for os mennesker: nemlig håb. Håbet bliver særligt betydningsfuldt, når livet gør ondt. Håbet om forandring kan være det, der gør, at man ikke giver op, og at man kæmper videre. Og modsat kan man næsten ikke forestille sig noget værre end at nå til et sted, hvor man føler, at alt håb er ude, lyder det fra Mary, der besluttede sig for at arbejde med at skabe håb, allerede da Mary Fonden blev stiftet for 14 år siden.

LÆS OGSÅ: Tvillingernes søde gestus: Vincent og Josephine hyldede Mary 

– Det skaber håb, når andre mennesker rækker ud, viser interesse eller er en god rollemodel. Og omvendt, hvis vi føler os overladt til os selv, og der ikke er nogen til at gribe den hånd, vi rækker ud – der kan håbet svinde. Og derfor står det også lysende klart, at vi alle sammen kan være med til at skabe mere håb hos hinanden. Vi kan gribe den hånd, der bliver rakt ud. Og også selv række ud og vise, at vi er der, lyder det i den kærlige hilsen fra kronprinsessen.