Martinna tog hård beslutning: Sådan går det i dag - Her & Nu

Martinna tog hård beslutning: Sådan går det i dag

‘De unge mødre’-deltageren giver en opdatering på, hvordan det går med det natlige ammestop.

Af Jonas Sand - 17. december 2018 kl. 19:25

Martinna Petersen tog i sidste uge en stor beslutning for hende selv og sønnen Elliot. ‘De unge mødre’-deltageren havde i fem år været enten gravid eller i gang med amning, og det kunne hun ikke længere holde til. Derfor tog hun selv første skridt til ammestoppet ved at droppe amningen om natten.
Det var langt fra nemt for hverken sønnen eller ‘De unge mødre’-deltager selv, der følte sig som en ussel mor. Men efter en lille uge er det hele blevet meget nemmere, selv om det endnu ikke er perfekt. Det fortæller Martinna på Facebook.
– Det der afvænning af natamning er sgu ikke for sjov, men der er trods alt sket fremskridt de sidste fem dage. Elliot ammer ikke længere natten lang, og han kan godt puttes uden bryst, hvilket i sig selv er ret stort! Men vi tager det stille og roligt og i hans tempo, skriver hun.
LÆS OGSÅ: Kæmpe ‘De unge mødre’-brøler får store konsekvenser
SE BILLEDET: ‘De unge mødre’-deltager har fået VILD tatovering

Artiklen fortsætter under videoen, hvor du kan høre Martinna fortæller mere om amning.


LÆS OGSÅ: Hannah Melissa hævnede sig på ekskæreste med nøgenbilleder
LÆS OGSÅ: Princess Natascha taler ud om chok: Barnets far har en anden kæreste

Gråd, kys og kram

‘De unge mødre’-deltageren fortæller, at hun har fået mange spørgsmål omkring, hvordan hun i praksis har gennemført det natlige ammestop.
– I er mange, som har spurgt, hvordan jeg har gjort, og det er egentlig meget enkelt, men også ret hårdt: Han har grædt ud mine arme, imens jeg har kysset og krammet ham og mødt ham i alle hans følelser på den mest kærlige måde, jeg overhovedet har formået. Det har været hårdt, men også enormt forløsende. Jeg tror på, at det er den helt rigtige måde for os.
– Børn må gerne være kede af det, græde og udtrykke deres følelser, men det er altafgørende, at de bliver mødt af en kærlig voksen, som rummer deres følelser. Så det må være mit allerbedste råd til et blidt ammestop af en tumling: Vær ved dit barn, omfavn det og mød ham eller hende i de svære følelser, siger hun og slår fast, at hun ikke vil anbefale, at man forsøger at afvænne sin baby fra natamning.
LÆS OGSÅ: Ung mor tvunget til svær beslutning: Tårerne presser sig på
SE BILLEDERNE: Ung mor i imponerende vægttab
Herunder kan du se det opslag, som den unge mor har delt:

LÆS OGSÅ: CHOK: ‘De unge mødre’-Michelle trækker sig efter stor fejl: Det er så svinsk!
LÆS OGSÅ: Ung mor forklarer: Derfor smed jeg p-pillerne og gik fra kæresten

Læs mere om