Martinna: Sådan er planen for hjemmeskolen

Det er ikke planen, at Martinna skal undervise sønnerne i alle fag, for de er flere undervisere i hjemmeskolen.

Af Louise Andersen - 29. marts 2018 kl. 08:55

Martinna Petersen fra ‘De unge mødre’ har tidligere fortalt, at hun og Mikkel har planer om at hjemmeskole deres to sønner, Milan og Elliot, når skoletiden nærmer sig. Det har givet anledning til en del spørgsmål, for folk har sat spørgsmålstegn ved, om Martinna vil være i stand til at undervise sønnerne i alle fag, og nu åbner Martinna så op om planen for hjemmeskolen på sin blog.
– Hvis jeg selv stod med det hele, ville det nok ærligt talt være en udfordring – så skulle jeg i hvert fald løbende læse op på en del! Det skal jeg da også nu, men I skal tænke på, at det jo ikke kun er mig, som står for undervisningen, skriver Martinna.
LÆS OGSÅ: Ung mor: Lad mine bryster være

Artiklen fortsætter under videoen, hvor du kan høre Martinna fortælle om, hvorfor familien er så vigtig for hende:


LÆS OGSÅ: Martinna: At spise kød er det samme som at spise mennesker
LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-Martinna efter fem uger: Sådan går vægttabet
Det er både Martinna, Mikkel, Martinnas søster og hendes mand samt Martinnas mor, der skal stå for undervisningen i hjemmeskolen. Men det er faktisk ikke de eneste.
– Desuden er der et stort netværk af andre hjemmeundervisere, som hjælper hinanden, og hvis vi tæller alle dem med, samt vores omgangskreds som vi også kan hente viden fra, så tror jeg efterhånden, vi har mere viden, end hvad der kræves for 10 års skolegang, skriver Martinna.
LÆS OGSÅ: Linse efter Geggo og Cengiz flotte regnskab: Jeg er stolt af dem

Lærer sammen med børnene

Martinna fortæller, at de har tænkt sig at købe hjælpe udefra, hvis det bliver nødvendigt. Hun skriver også, at hendes børn vil komme til at stifte bekendtskab med fag, der ikke normalt er på skoleskemaet i folkeskolen, bl.a. mindfulness, psykologi og holistisk læring.
– Når man brænder for noget, som vi brænder for at hjemmeskole vores børn, så går vi op i, at det skal gøres ordentligt, og at vores børn IKKE kommer til at mangle noget, men det betyder også, at vi løbende lærer tingene sammen med vores børn og at vi tilegner os viden – sammen med dem, skriver Martinna og fortsætter:
LÆS OGSÅ: Martinna utilfreds med folkeskolen: Det er forkert!
– Når vi eksempelvis læser om danmarkshistorien, så er der jo en masse, som vi ikke ved, men som vi lærer sammen. Det er faktisk meget interessant. Men tro ikke, at det er let! Hjemmeskolevalget er ikke et valg vi har truffet, fordi det er det nemmeste. Tvært imod kræver det jo faktisk en masse, men vi har valgt det, fordi vi tror på, at det er det bedste for vores børn.
Martinna fortæller, at hun endnu ikke ved, om drengene skal hjemmeskoles i alle 10 år. Det er en beslutning, de løbende vil tage i samspil med deres drenge. Du kan læse resten af Martinnas indlæg her, hvor hun også skriver mere generelt om hjemmeskoling af børn.
LÆS OGSÅ: Så meget tjener Geggo og Cengiz
LÆS OGSÅ: Geggo: Cengiz har ødelagt mit og Linses forhold