Martin Jensen svarer på kritik: Ukulelen er ikke problemet

Martin Jensens udtalelser om ukulelen i fredagens afsnit af ‘X Factor’ faldt ikke i god jord hos danskerne. Nu svarer DJ’en igen.

Af Lotte Knudsen - 21. januar 2021 kl. 13:22

Efter fredagens ‘X Factor’ var der en del danskere som langede ud efter programmet og særligt dommeren Martin Jensen. De var nemlig ikke tilfredse med, hvordan det lille streng instrument – ukulelen var blevet latterligjort i programmet.

LÆS OGSÅ: Genkendte du ‘X Factor’ Julie-Maja?: Her har du set hende før

Flere kendte meldte sig også på banen og ind i debatten. Heriblandt Simon Kvamm, som langede hårdt ud efter Martin Jensen og TV 2 på Instagram.

– Jeg fatter ikke, hvorfor piger, der har øvet sig på et instrument, skal latterliggøres?! Og hvorfor kører TV 2 med på den? Forstår godt, at man går efter underholdningsværdien, men programmet handler trods alt om musikalsk kunnen. Frem med ukulelen derude, girls and boys. Det er et pissefedt instrument!, skrev Simon Kvamm

LÆS OGSÅ: Provokerer med Dubai-rejse: Er allerede testet positiv

Ifølge Martin Jensen har det dog aldrig været meningen at latterliggøre instrumentet. Det forklarer han med et modsvar i en video på Instagram.

– Jeg har ikke noget imod instrumentet Ukulele, men jeg har noget imod, at folk ikke kan spille på den. Hvis man stiller op i et talent program, for at vise hvad man kan, og hvad ens talent er, så skal man også kunne spille på den, skriver han og fortsætter:

– Med det sagt, så er der massere af mennesker der kan spille på den, og der er massere af mennesker der er gode til det. Så nej, jeg har ikke noget imod Ukulele – Jeg synes faktisk, at det kan være et fedt instrument, hvis man kan finde ud af at bruge det, men hvis man ikke kan det, så skal man lade vær med at tage den med til audition på et talentprogram.

Læs mere om