Marie om den frygtelige tid: Trøstet af børnene - Her & Nu

Marie om den frygtelige tid: Trøstet af børnene

Prinsesse Marie har fået smilet tilbage efter krisen.

Af Nikolaj Vraa - 27. september 2020 kl. 11:52

Det var en glad og lettet prinsesse Marie, der i fredags åbnede en udstilling med danske guldaldermalerier på museet Petit Palais i Paris. Det var på dagen præcis to måneder siden, der blev vendt op og ned på hendes og prins Joachims liv, da han pludselig blev ramt af en blodprop i hjernen under familiens sommerferie på Chateau de Cayx.

Fra det ene øjeblik til det andet blev Joachims tale sløret, og han blev lammet i den ene side af kroppen. Marie forstod lynhurtigt situationens alvor og fik ringet efter hjælp.

LÆS OGSÅ: SE KLIPPET: Geggo har smertefulde veer

– Det var en frygtelig oplevelse, sagde prinsesse Marie til de fremmødte medier på museet.

– Men nu har han det godt, og vi har det godt allesammen, sagde hun og udtrykte glæde over at være tilbage i Paris igen.

LÆS OGSÅ: Silas åbner op om sidste års medvirken i ‘Vild med dans’: Jeg modtog dødstrusler

Efter operationen var Joachim indlagt i 10 dage, og da han blev udskrevet tog de tilbage til Cayx, hvor han kunne rekreere.

– Jeg er glad for at have en hverdag igen. Det var en frygtelig oplevelse, gentog Marie, der ikke var i tvivl om, hvem der havde hjulpet hende gennem krisen. Det er børnene prins Henrik, 11, og prinsesse Athena, otte.

– De har været helt fantastiske. En fantastisk støtte for mig, slog hun fast.

Tre dage før blodproppen var hele familien samlet på Cayx til prins Felix’ 18 års fødselsdag. Marie roser sine børn for at hjælpe hende gennem krisen (Foto: Kongehuset)

LÆS OGSÅ: Hilda våd af sved: Keld i chok

Et overstået kapitel

Ved åbningen af udstillingen lod prinsesse Marie også forstå, at blodproppen er et kapitel, som familien prøver at lægge bag sig. Derfor glædede hun sig ekstra meget over at have opgaver igen, ligesom hun var lykkelig for, at prins Joachim endelig kunne begynde i sin nye stilling på ambassaden.

– Vi er tilbage. Han havde glædet sig til at starte igen. Så kan vi måske glemme lidt, hvad der er sket, lød håbet fra den altid venlige prinsesse Marie.

LÆS OGSÅ: Allerførste møde med lillesøster: Derfor reagerede Alba sådan

LÆS OGSÅ: Løkkes rørende tak til familien: Hårdt for børnene

Læs mere om