Marie hædret for sit arbejde: Stræberprinsessen

Det var en stolt prinsesse Marie, der takkede for De Samvirkende Købmænds hæderspris, ‘Stræberen’, som gives til en, der har udmærket sig i kampen mod madspild.

Af Nikolaj Vraa - 10. oktober 2020 kl. 15:54

Prinsesse Marie modtog hædersprisen  for sin store folkeoplysningsindsats, der blandt andet er kommet til udtryk som protektor for regeringens fødevaretopmøde, ved at introducere madlavning med overskudsmad med engagerede skolebørn på tv, og da hun var medforfatter på Selina Juuls kogebog ‘Mad med respekt’.

– Jeg er glad for, at vi på trods af corona-situationen kunne samles og fejre denne vigtige madspildsdag. Jeg håber, at mange flere mennesker vil blive inspireret. Lad os have en madspildsdag hver eneste dag i vores egne køkkener, hvor vi både sætter fokus på madspild og behandler mad med respekt, lød det blandt andet fra Marie i takketalen.

LÆS OGSÅ: Rikke efter ‘Luksusfælden’: På kontanthjælp igen

Prinsesse Marie fik en flot buket af blomsterdrengen Willads, da hun ankom til Axelborg
(Foto: Keld Navntoft)

Inden hun onsdag formiddag rejste hjem til Paris, nåede hun også at deltage i Folkekirkens Nødhjælps månedlige husmøde. Lige inden Covid-19 for alvor ramte verden, besøgte Marie som organisationens protektor deres projekter i Uganda. På mødet holdt hun tale og fortalte om rejsen til organisationens medarbejdere, der fulgte med online i hele verden. Da prinsessen efter en frokost forlod hovedkontoret ved Vesterport, var det med et stort smil på læben.

– Jeg skal af sted. Jeg skal hjem til familien. Ha’ en god dag, lød det, inden hun satte sig ind i Krone-bilen og blev kørt i lufthavnen.

LÆS OGSÅ: Sunnva og Martin tager stor chance i ‘Nybyggerne’

LÆS OGSÅ: Det så du ikke på TV: TV-vært fik nok

Læs mere om