Marianne ude af 'Bagedysten': Jeg fortryder ikke noget - Her & Nu

Marianne ude af 'Bagedysten': Jeg fortryder ikke noget

Marianne blev i aftes sendt ud af ‘Den store bagedyst’ lige før finalen.

Af Lykke Buhl - 17. november 2018 kl. 21:00

I denne aftens semifinale var presset lidt større end sædvanligt. Alle ville selvfølgelig meget gerne videre til den eftertragtede finale.
Desværre blev det 40-årige Marianne, der måtte overlevere mesterbagerforklædet til Emil og vende snuden hjem til Børkop lige før målstregen.
LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-Jon afslører: Jeg led af spiseforstyrrelse
Da hun efterfølgende fældede en tåre, så var det altså ikke fordi, den altid smilende og storklukkende Marianne var slået omkuld.
– Det er egentligt ikke ked af det-tårer, det er faktisk også glædestårer, fordi jeg synes bare, det har været så fedt. Jeg ville gøre det hele en gang til, fortalte hun i aftenens program.
LÆS OGSÅ: Albert fra ‘Bagedysten’: Droppet på grund af homoseksualitet
Dommerne havde også meget svært ved at bestemme, hvem der skulle hjem, men som det også sås i sidste uge, så slår dommerne hårdt ned på dem, der spiller for sikkert. Så kan man ryge hjem på selv tre flotte kager.
– Jeg røg ud, fordi jeg var den, der klarede mig mindst godt – og jeg var ikke overrasket. Jeg fortryder ikke noget og kørte hjem fra Clausholm Slot fyldt med glæde og stolthed over det, jeg havde leveret. Det var selvfølgelig ikke sjovt at ryge ud, men ‘Bagedysten’ har givet mig en masse nye venner og gjort mig en fantastisk oplevelse rigere, fortæller Marianne til Realityportalen.dk.

Kagerne

Udfordringerne i semifinalen var da heller ikke noget, som Marianne ikke klarede med bravour. Desværre var det ikke nok.
LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-deltager afslører tæt forhold med mesterbager
Første udfordring: Profiterol

Mariannes profiterol (Foto: DR)


Den første udfordring handlede om vandbakkelser – eller profiterol, som dommerne gerne ville have Marianne til at kalde det.
Marianne var ikke selv begejstret for sine profiterols med saltkaramel-cremeux og jordbær i craquelin-dej. Dommerne forsikrede hende dog om, at hun ikke måtte være alt for ked af det. For kagerne
var fine, men dog for lave og bløde.
LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-deltager udgiver album
Den hemmelige udfordring: Katrines korthus

Marianne fandt den hemmelige udfordring ekstremt nervepirrende (Foto: DR).


Derefter ventede den hemmelige udfordring, der denne gang var designet af dommer Katrine. En korthus i fondant og mørdej, der kun skulle bedømmes som skuestykke og altså ikke på smag.
Selvom Marianne kom bagud med kortene og fik malet sidst, så kom hun alligevel først til mølle. Hendes korthus var nemlig det første, der ville stå af sig selv.
Igen fik Marianne hovedsagligt ros. Hendes korthus var rigtigt flot, selvom det indvendige mønster ikke stod helt skarpt. Derfor indkasserede Mariannes korthus hende en tredjeplads og slog dermed Jons korthus på fjerdepladsen.
LÆS OGSÅ: Bag om ‘Bagedysten’: Sådan er det at være deltager
Mesterværket: Moussebomber

Mariannes mesterværk var brombærbomber (Foto: DR).


Til sidst ventede som vanligt mesterværket. Til aftenenes semifinale skulle der serveres seks moussebomber med spejlblank glace.
– Fondantdamerne over 35 fra Jylland, vi glacer ikke, vi overtrækker med fondant, klukkede Marianne i programmet, selvom hendes brombærbomber skulle vise sig bestemt at opfylde kriteret om den skarpe overflade.
LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-deltager har fundet sig en ‘kage-mand’
Mariannes moussebomber bestod af de samme smage, som hendes bryllupskage i sin tid gjorde. Bomberne havde en bund af mørdej og en af marengs med peanut daquiose, derover en chokoladeganache og vaniljemousse som yderste lag. Den smukke pynt var chokoladebånd, friske brombær og spiselige blomster.
Dommerne komplimenterede da også bombernes skønhed og ensartethed. Heldigvis fik Mariannes tøris-fadæse, hvor hendes mousser fik buler, da hun stillede dem på køl, ikke konsekvenser – Marianne kunne redde dem med lidt massage fra hendes varme hænder.
LÆS OGSÅ: Er Annemette Voss og ‘Bagedyst’-Emil i familie?
Kritikken gik i stedet på, at smagene var for milde og sikre, og desuden indeholdte et par småfejl. Marianne stillede sig dog tilfreds med, at hun havde været tro mod sig selv og sin egen smagspalet.
Alt i alt blev det altså Marianne, der i semifinalen havde bagt sin sidste kage i ‘Den store bagedyst 2018’.
Finalen står på næste lørdag klokken 20.00 på DR1 mellem Emil, Jasmin og Jon.
LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-stjerne dybt forarget: Her er bagsiden af medaljen