Maria og Niklas har fået nok: Trækker sig fra 'De unge mødre'

‘De unge mødre’-parret har valgt at stoppe i reportageserien, og den beslutningen fortryder de på ingen måde efter ugens afsnit. De føler sig nemlig klippet helt forkert – og det bakker en anden ung mor dem op i.

Af Jonas Sand - 16. oktober 2018 kl. 19:28

Det var den store lykke, da Maria og Niklas Galthéen Dahl i august sagde ja til hinanden i Roskilde Domkirke. ‘De unge mødre’-seerne har i løbet af sæsonen fulgt med i forberedelserne til den store dag, og i tirsdagens afsnit er det lige oppe over. Her er det nemlig dagen før brylluppet, og parret er derfor i gang med oppyntningen og de sidste forberedelser i forsamlingshuset, hvor efterfesten blev holdt.
I tirsdagens afsnit, der i den seneste uge har været tilgængelig på DPlay og kan ses på Kanal 4 klokken 20:00, kan seerne se, hvordan parret kommer op at skændes over ligegyldige ting. Stemningen bliver til sidst så dårlig, at Niklas forlader forsamlingshuset og lader en skuffet Maria stå alene tilbage med det hele, indtil hun får hjælp af svigerinden Michelle, der kommer hende til undsætning, så hun ikke skal pynte op alene.
LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-deltager afbryder forlovelsen: Jeg er knust
LÆS OGSÅ: Lagt for had efter ‘De unge mødre’: Tør næsten ikke gå ud længere
Maria og Michelle var dog noget overraskede, da de selv satte sig til rette for at se afsnittet. De husker nemlig virkeligheden som noget helt andet, end ‘De unge mødre’-seerne i afsnittet blev præsenteret for. Det fortæller de til Realityportalen.
– I afsnittet virker det som om, at Niklas og jeg blev rigtig uvenner, hvilket slet ikke var tilfældet. Niklas og jeg følte os jo i forvejen stresset over brylluppet dagen efter, og vi havde kun få timer til at gøre lokalet klar. Samtidig havde vi kamera på, som vi selvfølgelig selv havde sagt OK til, men der skulle gøres en masse om, fordi der blev filmet, og vi skulle gentage ting, vi sagde, eller snakke om bestemte emner, som til sidst gjorde os endnu mere stressede, end vi var i forvejen. Niklas følte sig til sidst så presset, at han var nødt til at gå ud og trække luft, siger Maria.
På skærmen ligner det, at Niklas helt forlod forsamlingshuset og efterlod Maria tilbage, så hun måtte pynte op alene, indtil Michelle kom for at hjælpe. Men sådan foregik det slet ikke i virkeligheden, slår den unge mor fast.
– Michelle havde faktisk været med hele dagen under hele optagelsen, men havde siddet væk fra kameraet. Efter cirka ti minutter kom Niklas tilbage med Mickas på armen, hvor Michelle var kommet frem i afsnittet, selv om hun hele tiden var der udenfor kameraet. Børnene blev under hele optagelserne passet ved svigermor på den anden side af gaden, og der havde Niklas så været ovre og hente Mickas, siger Maria.
SE BILLEDET: ‘De unge mødre’-deltager har fået VILD tatovering
LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-deltagere taler ud: Derfor er vi uvenner

Artiklen fortsætter under videoen, hvor du kan høre Maria og Michelle fortælle om deres forhold.


LÆS OGSÅ: Natascha Linea om Sidney Lee: Vi er ikke kærester, vi boller bare
LÆS OGSÅ: Hjemmegående ung mor afslører: Dét får jeg fra kommunen

“De vil bare have drama”

Maria fortæller, at Niklas af produktionen blev bedt om at gå lidt væk, fordi Mickas lavede lyde og snakkede, og det ville virke forkert for tv-seerne, fordi børnene slet ikke var med i afsnittet. Derfor gik Niklas kort efter tilbage til sin mor med Mickas, inden han vendte tilbage til forsamlingshuset, hvor han var med resten af dagen.
– Han fyldte køleskabet med sodavand til dagen efter, mens Michelle og jeg pyntede i rummet ved siden af. Det vil sige, at Niklas faktisk kom ind til os flere gange for at spørge efter praktiske ting og ellers bare snakke, men fordi afsnittet havde taget en anden drejning, blev Niklas slet ikke filmet mere. Michelle og jeg blev så bedt om at tale om, hvorfor Niklas gik, hvilket ingen af os mente var aktuelt, da Niklas jo stod ude i køkkenet.
LÆS OGSÅ: Er Geggo gravid? Nu giver hun svaret
LÆS OGSÅ: Linse raser mod TV3: Det er helt til grin
De tre fik i samarbejde pyntet op, og da de var færdig, kørte Niklas Michelle og Maria hjem, inden han tog afsked indtil bryllupsdagen næste dag.
– Da vi var færdige i lokalet, mødtes vi med Niklas, børnene og svigermor og tog Marco med os, fordi Niklas kørte os hjem, hvilket man heller ikke ser i afsnittet – selv om det endda blev filmet, at vi kyssede farvel.
Maria ved ikke, hvorfor produktionen har valgt at klippe afsnittet sammen anderledes, end hun husker virkeligheden. Men hun har et bud.
– De ønsker nok bare drama, så det er spændende at kigge på. Ellers ville det bare være et kedeligt afsnit, hvor vi bare pynter op, siger den unge mor.
LÆS OGSÅ: Nadia Shila slår hånden af sin mor: Jeg er rasende!
LÆS OGSÅ: Dramaet fortsætter: Nadia Shila svarer igen på Heidis beskyldninger om vold

Michelle bekræfter: Jeg forstår deres vrede

Michelle Ellekær, som selv medvirker i ‘De unge mødre’ sammen med kæresten Casper Galthéen, der er Marias bror, bekræfter den unge mors opfattelse af dagen.
– Ja, det er rigtigt, at jeg var med under hele optagelsen. Jeg var bare bag kameraet det første stykke tid, da jeg ikke ville filmes den dag, fortæller Michelle til Realityportalen.
Hun fortæller, at hun heller ikke kan genkende det billede, som tv-seerne blev præsenteret for i afsnittet.
– Niklas gik på et tidpunkt, fordi han blev stresset og frustreret, hvilket jeg godt kan forstå, man kan blive dagen inden sit bryllup. Jeg husker ikke præcis, hvorfor han gik, men det var i hvert fald ikke, fordi han blev sur over de servietter, som man ser på tv. Niklas gik egentlig bare lige ud i køkkenet for at få noget luft, men det vidste Maria ikke, så hun spurgte mig, om jeg ikke havde lyst til at komme og hjælpe med resten. Det sagde jeg så ja til, for hun skulle selvfølgelig ikke lave det hele alene, siger Michelle.
LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-Heidi afslører nyt, stort projekt
LÆS OGSÅ: Nadia Shila er bekymret for sin mor: Hun ved ikke, hvad hun laver
Den unge mor fortæller, at Niklas gik over til sin mor, hvor børnene var, men at han kom tilbage efter ti minutter, hvor han igen ville hjælpe med at pynte op.
– Men det kunne han ikke få lov til af produktionen, fordi det ville virke mærkeligt, at han pludselig kom igen. Så det endte med, at Maria og jeg lavede resten af lokalet, mens Niklas fyldte slik og sodavand op ude i køkkenet. Vi snakkede også med ham undervejs, når kameraet var slukket, og det var også ham, der kørte os hjem, efter vi var færdige, siger Michelle, der sagtens kan fortstå Maria og Niklas’ utilfredshed.
– Jeg kan godt forstå, at de er kede af det og sure over, at det virker som om, de blev uvenner over nogle servietter, og at det virker som om, de ikke snakkede sammen resten af dagen, slutter hun.
LÆS OGSÅ: Princess Natascha afslører sin drøm: Jeg vil være hjemmegående husmor
SE BILLEDET: Nu står han frem: Her er Natascha Lineas kæreste

Færdige med ‘De unge mødre’

Maria og Niklas har ikke kontaktet produktionen med deres utilfredshed omkring det specifikke afsnit. For et stykke tid siden har de nemlig gjort det klart over for dem, at de slet ikke ønsker at medvirke i ‘De unge mødre’ længere.
– Jeg skal ikke være med mere, når de ikke viser, hvad jeg mener, der er den rigtige historie. Vores sidste afsnit er brylluppet, og vi er ikke med efter det, fastslår Maria.
Parrets deltagelse har givet dem problemer, og flere gange har de været genstand for stor kritik på de sociale medier. Det resulterede blandt andet i, at Niklas nærmest ikke turde gå udenfor døren i en periode, mens parret også flere andre gange har følt sig klippet forkert – blandt andet angående økonomien vedrørende parrets bryllup. Og Maria fortryder, at parret overhovedet meldt sig i første omgang.
– Det har intet godt gjort for hverken os eller vores familier. Jeg fortryder, for det er gået udover hele min familie, men det er jo mest på grund af alt det hate. Min familie tager tingene meget personligt, og det gør jeg også selv, så vi er mange, der har grædt meget over, hvad folk kan finde på at skrive om mine børn og om Niklas og mig, fortæller den unge mor.
LÆS OGSÅ: Princess Natascha: Man kan blive afhængig af at være gravid
LÆS OGSÅ: Princess Natascha afslører: Dét skal min søn hedde
Det er især rundt omkring i forskellige Facebook-grupper, hvor hendes udseende blandt andet bliver debatteret. Her har folk blandt andet gættet på, at hun må være gravid igen, og det har gjort ondt på hende.
– Det er så ubehageligt, og jeg døjer så meget med min selvtillid, så jeg ønsker og håber virkelig, det stopper, for jeg kan ikke sove om natten, når der er en debat. Jeg bryder mig ikke om at gå ud, for så kommer det en debat om, at vi handler i Bilka eller en debat om, at vi er i Tiger, eller en debat om, at vi handler i ØnskeBørn – og så er jeg jo gravid, fordi vi handler der, siger hun og fortsætter:
– Og det er på trods af, at Michelle, min svigerinde, er gravid, og Mickas jo kun bruger størrelse 80 i tøj. Det vil sige, at jeg sagtens kan finde mange ting i den butik uden at være gravid. Jeg har bare fået nok, og jeg er nødt til at passe på mig selv og min familie, og det bedste for os er, at vi ikke skal være med mere. Og nej, vi vender ikke tilbage. Alt, vi gør, bliver lagt på nettet og debatteret, og nu ønsker jeg ro for min families skyld.
LÆS OGSÅ: Amalie overvejer at droppe ‘Forsidefruer’: Jeg føler mig trådt på
LÆS OGSÅ: Amalie: Derfor er jeg blevet gravid

Producent: Det er jeg ked af

Lena Lee Skibye, producent ‘De unge mødre’ hos Pipeline Productions, ønsker ikke at kommentere på de konkrete optagelser, men hun fortæller, at man er ærgerlig over, at Niklas og Maria ikke er tilfredse med afsnittet.
– Jeg er ked af, hvis hun føler, hun er klippet forkert. Det er rigtig ærgerligt. Jeg er dog mest ærgerlig over, at hun ikke har henvendt sig til redaktionen, hvis hun har været utilfreds, for jeg står altid gerne på mål for den måde, vi tilrettelægger programmerne på. Men det har hun desværre ikke gjort, siger hun til Realityportalen og fortsætter:
– Vi har lavet over 500 programmer af ‘De unge mødre’ i tidens løb, og i de fem år, jeg har haft ansvaret for det, har jeg aldrig oplevet medvirkende, der følte, at vi ikke lyttede til dem. Hvis vi ikke behandlede vores medvirkende ordentligt, ville de ikke have lyst til at være med sæson efter sæson – og så ville vi jo ikke have et program.
Hun bekræfter, at Maria og Niklas har valgt at stoppe i ‘De unge mødre’.
– Jeg kan bekræfte, at det er cirka en måned siden, at Maria sagde, at hun ikke længere har tid til at medvirke, fordi hun har for travlt, efter hun er begyndt at arbejde igen, fortæller Lena Lee Skibye.
Når Maria og Niklas over de næste to ugers afsnit af ‘De unge mødre’ bliver gift, bliver det dermed samtidig et farvel til parret i reportageserien. Første del af deres bryllup kan du se tirsdag den 23. oktober klokken 20:00 på Kanal 4 eller allerede nu på DPlay.
LÆS OGSÅ: Bekymret ung mor: Min datter lider måske af alvorlig sygdom
LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-Peter intimpiercet af ung mor