Margrethes uforglemmelige tur: Snedronningen

Slædehundene var også meget interesserede i at snakke med den kongelige gæst.

Af Nikolaj Vraa - 24. oktober 2021 kl. 11:55

Siden dronning Margrethe, 81, første gang besøgte Station Nord for mere end 50 år siden, har stedet haft en særligt plads i hendes hjerte.

LÆS OGSÅ: Tvillingernes søde gestus: Vincent og Josephine hyldede Mary 

Den militære station på Prinsesse Ingeborg Halvø i Kronprins Christian Land, ligger blot 933 kilometer fra Nordpolen og er det nordligste sted i Grønland med bemanding året rundt. Majestæten rundede sit besøg i Grønland af med turen til Station Nord, hvor hun efter at være landet på isen med forsvarets fly blev modtaget af udsendte og ikke mindst deres meget begejstrede slædehunde.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Isabella sætter Josephine på plads.

Sirius-patruljen anvender Station Nord til støtte under deres patruljering i Nordøstgrønland, og det var også her, dronningen fløj til i 2000, da hun sammen med prins Henrik overraskede patruljen, der havde kronprins Frederik som deltager. Frederiks bedrift er noget,  der stadig tales om i Grønland, og som stadig får hende til at fyldes med stolthed.

LÆS OGSÅ: Emil afslører: Sådan er mit forhold til Melissa i dag

– Jeg tror, at det betyder vældig meget for grønlænderne, at han har prøvet noget af det, som hører med til i hvert fald det traditionelle liv i Grønland. Nemlig at køre med hundeslæde og, om man så må sige, for alvor. Ikke bare en sød lille tur op på toppen af en bræ og fotografere mig og fotografere dig, og her sidder vi på hundeslæde ligesom grønlænderne, men han har været på den dér lange rejse i 2000, hvor de rejste fra Quaanaaq nord for Thule og hele vejen langs nordsiden af Grønland og hele vejen ned til Daneborg, hvor Sirus-patruljen hører til. Det var en rejse på over 2.000 kilometer, og den varede fra slutningen af februar til begyndelsen af juni, sagde dronningen inden turen til Station Nord.

LÆS OGSÅ: ‘Robinson’-Peter afslører detaljer fra programmet: Derfor er jeg så træt

– Jeg er altså så forfærdelig stolt af, at han var med til det dér. Jeg synes, det var så fantastisk, og jeg var vældig stolt dengang og meget glad for det. Og jeg tror virkelig, at det betyder noget.

LÆS OGSÅ: Isabella imponerer: I fars fodspor