Margrethes muntre tip: Velklingende vrøvl

Dronningen var både rørt og glad over de mange venlige ord.

Af Nikolaj Vraa - 27. november 2022 kl. 13:55

At dronningen har ordet i sin abslutte magt, beviste hun igen på den årlige konference for taleskrivere, Logograf.

Ved arrangementet på Vartov modtog hun Danske Talers Ærespris for sine taler gennem tiden.

LÆS OGSÅ: Kronprinsen i Frankrig uden at tale med prins Joachim

– Det er meget overvældende at stå her i dag og få overrakt en ærespris som taler. Det havde jeg aldrig forestillet mig. Jeg er meget rørt og glad for de mange venlige ord, men hvordan jeg skal udtrykke mig, det ved jeg egentlig ikke, for jeg har jo bare talt, når jeg skulle. Men det har altid ligget mig meget på sinde, at det, jeg siger, for det første skal hænge sammen, men også lyde nogenlunde godt. Fordi sproget er så vigtigt. Og for mig er den side af det meget væsentligt. Man kan sige meget vrøvl, men det skal i det mindste klinge, sagde dronningen muntert.

Artiklen fortsætter under billederne…

Dronningen fik æresprisen overrakt af 78-årige Bertel Haarder. (Foto: Keld Navntoft / Kongehuset)

Iført en minkpels, der var en gave fra Kopenhagen Fur i anledning af dronningens 75-års fødselsdag, inspicerede hun garden ved Urparaden på Rosenborg. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix)

I sin takketale fortalte hun også, hvordan hendes far, Frederik 9., havde lært hende at holde improviserede taler.

LÆS OGSÅ: Danskerne raser over kongehuset: Det er utroværdigt

En god regel er at lytte til, hvad andre talere siger, inden man selv får ordet.

– Jeg siger af hjertet tak. Jeg kan egentlig ikke finde på andet at sige, men det skulle da også være det mindste, man kunne finde på, lød det muntert.