Margrethe og Benedikte i kærlig hilsen: Corona-kys

Kongefamilien holdt behørig afstand til hinanden under Folketingets åbning.

Af Katrina Rosendal - 18. oktober 2020 kl. 15:54

Normalt er der både kindkys og nejen, når den royale familie hilser på hinanden i forbindelse med åbningen af et nyt Folketingets år. Det har coronavirus dog midlertidigt sat en stopper for, men det afholdt ikke de kongelige fra at hilse kærligt på hinanden alligevel.

Således sendte dronning Margrethe, der ankom som den sidste, søde luftkys af sted, der blev modtaget lige så kærligt af hendes lillesøster prinsesse Benedikte, der kvitterede med en trutmund. Søskendeparret fulgtes ind i folketingssalen side om side, men holdt hele tiden behørig afstand til hinanden.

LÆS OGSÅ: Derfor har mor Jette sin hund i en barnevogn

Kronprinsparret så ud til at hygge sig mellem talerne i Folketingssalen. Fordi de er ægtefæller, måtte de sidde ved siden af hinanden, mens Dronningen og prinsesse Benedikte sad med god afstand til både parret og hinanden (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Folketingets åbning foregår altid første tirsdag i oktober måned, og i år blev demokratiets festdag derfor afholdt tirsdag d. 6.

Traditionen tro var den kongelige familie mødt op for at overvære åbningsdebatten på Christiansborg. Ligesom sidste år måtte de dog undvære prins Joachim og prinsesse Marie, der sammen med deres to børn er bosat i Frankrig, hvor prinsen arbejder som Forsvarsattaché på den danske ambassade.

LÆS OGSÅ: Albert og Jenna svarer på kæresterygter

LÆS OGSÅ: Janni taler ud om skænderi med Karsten Ree: Jeg bliver sindssyg