Margrethe mindes Henrik: Holder ferie Frankrig - Her & Nu

Margrethe mindes Henrik: Holder ferie Frankrig

Dronningen skal tilbringer sommeren i Henriks hjemegn.

Af Jan Körner - 5. august 2018 kl. 09:55

Siden prins Henrik døde i februar måned, har dronning Margrethe haft travlt med at holde dampen som regent oppe og har kastet sig ud i et hav af arbejdsopgaver. Men nu trækker hun stikket for at give sig selv lov til at mindes sin elskede Henrik.
LÆS OGSÅ: Dronning Margrethe for syg til job
Onsdag den 8. august slipper hun tøjlerne i monarkiet og overlader chefkontoret til kronprins Frederik, der er regent fra til den 23. august, mens hun er ude af landet.
Margrethe har valgt at holde sin sommerferie på sit vinslot i Cahors, der om noget er synonymt med prins Henrik. Det var Henrik, der ønskede et vinslot på sin hjemegn, og det var Henrik, der i mange år passede og indrettede stedet, der i mange år dannede rammen om hans og Margrethes sommerferier.
LÆS OGSÅ: Første sommer uden Henrik: Margrethes ensomme ferie
Her kunne de nyde freden og hinanden uden de hjemlige pligter. Så når Margrethe ankommer til Cayx, vil hun for alvor være omgivet af minderne om sin mand gennem mere end 50 år.
LÆS OGSÅ: Vildt forbrug: Kongehuset fyrer 129.160 kroner af hver dag
LÆS OGSÅ: Mary afslører: Sådan friede Frederik

Omfavner sorgen

Så mens der måske ikke har været tid til at fordybe sig i sorgen efter Henriks død på grund af de mange arbejdsopgaver, kan hun nu synke ned i minderne og give sig selv lov til at sørge, uden at offentligheden kan se på fra sidelinjen.
Som dronning har Margrethe gjort en dyd ud af ikke at lufte sin sorg offentligt, men hun er stadig trist over tabet af Henrik, der har fyldt meget i det meste af hendes liv. Og specielt på vinslottet var det Henrik, der var på hjemmebane, og derfor vil det selvfølgelig være smertefuldt for Margrethe at gense slottet for første gang siden Henriks død.
LÆS OGSÅ: Dronning Margrethe taber millioner
Det var her, han trak sig tilbage, når han ville være sig selv og det var her, han legede med Frederik og Joachim, da de var børn. Og det var her, han med ildhu dyrkede sin store hobby; Vindyrkning.
Margrethe kan dog glæde sig over, at hun ikke behøver at bekymre sig om dén del af vinslottet. Før sin død sørgede Henrik for at udlicitere vin-delen, fordi det meget arbejde var vokset ham over hovedet.
LÆS OGSÅ: Sarkofagen er klar: Dronningens sidste hvilested er på plads
I stedet kan hun tage den traditionelle tur til det lokale marked, hvor hun plejer at handle ind sammen med en hofdame – formentlig med en huskeseddel fra prins Henrik, der var den, der sørgede for at lægge en madplan, når regentparret var på ferie i Cahors.
Selvom det er vigtigt for Margrethe at hvile ud i sin sommerferie, er det endnu vigtigere for hende at omfavne sorgen, så hun kan komme videre i sit liv. Og vinslottet Cayx er det helt rigtige sted at gøre det – med alle minderne om Henrik.
LÆS OGSÅ: Prins Felix starter på skandale-gymnasium
LÆS OGSÅ: Prins Felix er klar til at følge i storebrors militærstøvler