Majbrit er ny i 'De unge mødre': Vi må acceptere vores kroppe - Her & Nu

Majbrit er ny i 'De unge mødre': Vi må acceptere vores kroppe

Ny deltager af ‘De unge mødre’ har et vigtigt budskab til alle mødre.

Af Rikke Lynge - 19. januar 2020 kl. 18:55

29. sæson af ‘De unge mødre’, som havde premiere mandag den 6. januar har fået en ny deltager. Det er den 21-årige Majbrit Balleby fra Ringe på Fyn, som vi møder første gang i afsnit 3, der sendes på Dplay mandag den 20. januar.
Da Majbrit fik datteren Ella Viola som 20-årig og så sin krop forandre sig, fik hun idéen til at søge ind som deltager til ‘De unge mødre’, da hun har et vigtigt budskab, som hun gerne vil ud med, det fortæller hun til Realityportalen.
LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’ er tilbage med store ændringer
– Der er sket meget med programmet (‘De unge mødre’ red.). I dag er der en grund til, at de forskellige mødre er med – de har hver deres sag, som de kæmper for i programmet. Det synes jeg er helt vildt fedt. Så da jeg blev gravid og fik rigtig mange strækmærker i sidste trimester, så blev ‘De unge mødre’ programmet, hvor jeg kan italesætte kroppen efter graviditet for flere end 600 følgere på Instagram.
– Det er hårdt for kroppen at være gravid og den ændrer sig, og jeg har bare aldrig set nogen, der ser ud, som jeg gør nu. Det er ikke særlig tit, at der kommer en gående på stranden eller lignende med den mængde strækmærker, som jeg har.
LÆS OGSÅ: Ung mor forsvarer sønnens navn

Det kræver mod at gå forrest

Majbrit har på grund af forandringerne på kroppen efter fødslen fået modet til at være den, der går forrest og viser kroppen frem i bikini.
– Jeg vil være den, der tør. Jeg kan godt sætte mig ned og vente på, at der er en, der tør sige de her ting og vise de her ting, men det gider jeg da ikke, hvis jeg kan være den, der kan gå forrest.
LÆS OGSÅ: Fie Laursen overrasker kæresten: Jeg er gravid!
Ifølge Majbrit er det positivt, at det er oppe i tiden, at kvinder skal elske deres krop, som den er – om de er tykke eller tynde, men hun mener, at der mangler at blive sat fokus på kroppen efter fødslen, så det skal være hendes mærkesag i den nye sæson af ‘De unge mødre’.
– Jeg havde da også en tanke om, at jeg skulle skjule kroppen, og ingen skulle se den, men det er jo totalt forkert, for det har jeg aldrig nogensinde tænkt, før jeg blev gravid. Hvis der bare er én pige, jeg kan hjælpe ved at vise mig, så synes jeg, det er fedt, og det er det, jeg gerne vil.
– Det giver også mig selv noget, at jeg tør. Nu har jeg været på tv og vist, hvordan jeg ser ud, det synes jeg selv er sejt. Det skubber mig, så jeg har det bedre og bedre med mig selv. Jeg kan ikke gøre noget ved strækmærkerne, så hvorfor skjule dem.
LÆS OGSÅ: Lettet Paradiso: Nu kan jeg få hende ud af klappen

Opbakning fra kæresten

Majbrit er kæreste med Thomas på 7. år, og han er ligeglad med, om Majbrits krop har forandret sig.
– Han er megasød. Han er jo, som en kæreste skal være. Han synes bare, at jeg er smuk, fordi jeg har båret hans datter. Han rør ved mig og kysser på mig, som før jeg blev gravid.
LÆS OGSÅ: ‘Paradise’-babe afslører: Jeg er biseksuel
Majbrit fortæller, at Thomas derudover også er en god opbakning generelt i forhold til at være forældre for Ella, og at de på lige fod deler forældrerollen.
– Han står også op om natten, og vi er enige om, at det at få barn er et fælles projekt, fortæller Majbrit til Realityportalen.
Du kan se Majbrit og hendes kamp for normaliseringen af kroppen efter fødslen i den nye sæson af ‘De unge mødre’ den 20. januar på Dplay.
LÆS OGSÅ: UHH! ‘Paradise’-baby på vej

 

View this post on Instagram

 

“EJ, jeg vidste slet ikke, at man kunne komme til at se sådan ud” Næh, heller ikke jeg. Men sådan kom jeg altså til at se ud. Jeg har brugt meget af graviditeten, på at udskamme mine strækmærker, fjerne dem fra billeder og bekymre mig om dem. Jeg har brugt alt for meget energi på, ikke at være sød ved min krop og ikke elske den. Jeg bliver mere og mere klar over, at det eneste jeg kan gøre – er at acceptere min krop. Fordi jeg kan ikke gøre noget ved det, og det er faktisk også helt ligemeget. Den her krop har båret vores lille pige, den har givet hende næring, ladet hende gro – givet sig helt hen til opgaven om at lave os at sundt barn. Min krop er sej, den har gjort noget helt fantastisk – naturligt, men helt vildt fantastisk! Jeg tog 23 kg på i graviditeten, jeg mangler at tabe 5 kg, nogle dage 3 kg.. Hahah. Men jeg har intet, absolut intet gjort for det. Det er min krop som selv har arbejdet, jeg har tabt væsken, min moderkages vægt, Ellas vægt, noget blod og min livmoder er skrumpet. De her strækmærker, er min krops mærke, som hver dag minder mig om, at jeg har lavet Ella. Min krop er ret sej, det er din også. Med og uden strækmærker.

A post shared by Majbrit (@_majbrit_) on

 

View this post on Instagram

 

Sindssygt grænseoverskridende, men alligevel så skide vigtig for mig selv og for den sags skyld for alle der har født. Jeg suger maven ind på billedet og jeg havde VIRKELIG lyst til at redigere alle mine strækmærker væk og så skrive – “7 uger efter fødslen, det går så stærkt”, og JA det går skide stærkt.. Men jeg har fået en meget blød mor mave, strækmærker som med tiden bliver bedre, mine hofter er blevet så brede at jeg har måtte smide alle mine jeans ud, fordi jeg ikke vil blive ked af at se dem i mit skab, eller sætte forventningen om at komme tilbage i dem, fordi det er ikke sikkert at jeg gør det! og jeg er gået fra str. 36-38 til 40-42.. Sikke en forandring nok mest for mig og mit syn på mig selv. Jeg skal lære en ny mig at kende, men hun er skide sej.. Hun er nemlig mor. Og kan vi så være realistiske, det er ikke “tigerstriber” lad os kalde det hvad det er – strækmærker. Og de er skide trælse, men sådan er det nu bare.??‍♀️ #postpartumbody #efterfødsel #mor #nybagtmor #denkropder #stolt #strækmærker

A post shared by Majbrit (@_majbrit_) on