Mai Manniche: Stop med det!

Smykkedesigneren har et budskab til alle kvinder.

Af Lærke Stræde - 10. marts 2021 kl. 06:56

I anledningen af kvindernes kampdag den 8. marts har smykkedesigneren og forretningskvinden, Mai Manniche, et stærkt budskab til alle kvinder. Det er slut med at tale sig selv og hinanden ned, for når vi står sammen, er vi stærkere.

– Det er kvindernes kampdag, og hvis der er noget, damen her tror på, så er det kvinder og vores styrke. Vi er så stærke, og det er vi specielt også, når vi står sammen. Jeg tror jo meget på, at kvinder er kvinder bedst. At vi tror på hinanden, at vi kæmper for hinanden, og at vi favner hinanden, lyder hendes budskab i en video på Instagram.

LÆS OGSÅ: Ekspert fanget i eget gældskaos: Brugte fars arv på kulørte drinks

Mai Manniche er kendt for at sige sin mening, selv når den deler vandene, og det har hun ikke fra fremmede. Hendes mor, læge Vibeke Manniche, har heller aldrig været bleg for at gå imod strømmen, og det er senest kommet til udtryk gennem stor coronaskepsis fra både mor og datter.

– Min egen historie er jo, at jeg er opdraget af en meget stærk og mega sej mor, og min mor havde også en meget sej og mega stærk mor, min mormor, og de har det samme i deres DNA og i deres blod. De har den her styrke, siger hun.

LÆS OGSÅ: Blachman smittet med corona

Stop med at tale hinanden ned!

Ifølge Mai Manniche er et af problemerne med kvindekulturen i dag, at man finder fejl ved sig selv og hinanden. Den mentalitet ser man i mindre grad hos mænd, mener hun.

– Alt for mange kvinder brokker sig. De taler sig selv ned og hinanden ned. Fordi vi gør hinanden opmærksomme på ting og sager, så tænker vi lige pludselig over det. Ved i hvad, venner? Det skal I stoppe med, siger hun og tilføjer, at det også er en øvelse for hende selv.

LÆS OGSÅ: Lenny i kærestesorger: Jeg har tabt syv kilo

Derfor gør hun meget ud af at omgive sig med kvinder.

– Jeg samler mig meget i kvindelige netværk, og jeg har mange stærke kvinder omkring mig, for jeg tror meget på, at sammen bliver vi simpelthen bare bedre. Vi er et produkt af dem, vi er sammen med, og derfor er det vigtigt, at man omgiver sig med nogle kvinder, som er super positive for en, siger Mai Manniche og tilføjer, at det dog ikke er ensbetydende med, at hun hader mænd, tværtimod.

LÆS OGSÅ: Amalie: Der skulle jo ikke være et barn igen allerede

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-stjerne gravid

Læs mere om