Mai Manniche forsvarer sig: Min bekymring handler netop om psoriasispatienter - Her & Nu

Mai Manniche forsvarer sig: Min bekymring handler netop om psoriasispatienter

Mai Manniche er ude i noget af et stormvejr efter hendes kontroversielle udmeldinger om regeringen og myndighedernes måde at takle corinavirussen i Danmark.

Af Rikke Lynge - 25. marts 2020 kl. 09:01

Mai Manniche blev i starten af ugen frataget sin post som ambassadør for Psoriasisforeningen grundet hendes kontroversielle udmeldinger på de sociale medier, hvor Mai blandt andet skrev:
– Vil du også have Danmark tilbage?Der er andre måder at bekæmpe Corona på, end smadre landets økonomi og rigtig manges eksistensgrundlag. Det vi oplever nu er sindssygt og et politisk spil, skrev Mai på sin Instagram for seks dage siden.
LÆS OGSÅ: Mai Manniche fratages post efter kontroversielle udtalelser
Mai har sammen med sin mor, læge Vibeke Manniche, i den grad skabt en debat omkring den nuværende nedlukning af Danmark, som udadtil har mødt dem med stor modstand. Den seneste reaktion fra Psoriasisforeningen er Mai uforstående overfor.
– Min bekymring handler netop om behandlingen af alle de kronisk alvorligt syge mennesker, som lige nu ikke får deres behandling, udredning og genoptræning. Det er helt ude af proportioner og som om, at man har glemt alle andre patienter, fx psoriasispatienter. Det burde Psoriasisforeningen også selv være meget bekymret for aktuelt. Det er alene det, jeg efterlyser, men opfordrer jo selvfølgelig ikke til ulydighed, siger Mai til Realityportalen.
LÆS OGSÅ: Trodsede statsministerens advarsel: Sofie Linde og Petra Nagel hamstrede i Aldi

Gør det for psoriasispatienterne

Mai, der selv er psoriasispatient, er uforstående over Psoriasisforeningens beslutning om at trække hende fra posten som ambassadør og lade sig påvirke at de negative stemmer i stedet for at forstå, hvorfor hun skriver, som hun gør.
– De lader sig påvirke af de aggressive og useriøse stemmer og tænker ikke klart i forhold til, hvad der er bedst for os psoriasispatienter. For os er det selvfølgelig bedst, at sundhedsvæsenet fungerer optimalt, og vi kan få vores vigtige behandling. Dermed lader de i virkeligheden os psoriasispatienter i stikken, siger Mai til Realityportalen.
LÆS OGSÅ: Efter ‘Luksusfælden’: Kia og Jacob er tilflyttet drømmehuset

Skuffet over foreningens beslutning

Mai er ydermere skuffet over den måde, som Psoriasisforeningen har håndteret sagen på, da det ikke var en del af aftalen, at det skulle frem i medierne.
– Jeg føler mig snydt, fordi Steen Svensson udtaler sig så grimt, som han gør, og fordi at jeg aftalte noget andet med direktør Lars Werner. Mit fokus er fortsat at informere om og hjælpe andre mennesker med psoriasis. Det klarer jeg heldigvis meget fint uden Psoriasisforeningen, men jeg må selvfølgelig advare andre mod at indgå et samarbejde med dem, siger Mai til Realityportalen og uddyber, at aftalen med Lars Werner lød på, at foreningen ikke ville kommunikere det ophørte samarbejde ud til medierne.
LÆS OGSÅ: Populært TV2-program udskydes på grund af coronavirus
I stedet for at holde sig til den aftale, som Mai refererer til, sagde foreningens landsformand Steen Svensson som baggrund for det ophørte samarbejde i en pressemeddelelse i mandags:
– Vi kan ikke leve med, at en af foreningens samarbejdspartnere, Mai Manniche, spreder historier, der forsøger at tale krisen ned. Det er efter foreningens opfattelse direkte undergravende for det sundhedssystem, vi er så afhængige af.
LÆS OGSÅ: HOT NEWS: Linse og Alba udgiver børnesang
Mai har som psoriasispatient ikke selv behov for behandling af sin psoriasis i denne periode, hvor Danmark er lukket ned, men hun er talerør for dem, der har, og hun er ikke tilfreds med Psoriasisforeningens måde at håndtere det hele på.
– Det er en meget uværdig behandling af en frivillig ambassadør – men det siger selvfølgelig mest om dem selv, afslutter Mai.
LÆS OGSÅ: Mai Manniche efter shitstorm: Afvist af veninde gennem 15 år