Mads indrømmer: Kun bagt tre kager inden ‘Bagedysten’

Mads’ familie og venner er overraskede over, at han vandt ‘Den store bagedyst’, eftersom han ingen erfaring havde.

Af Jan Körner - 5. december 2020 kl. 12:54

Han har været urørlig hele vejen gennem Bagedysten, og 24-årige Mads Eg Andersen endte også med at snuppe det eftertragtede trofæ. Lidt overraskende hans beskedne erfaring taget i betragtning.

– Jeg har kun bagt tre kager, inden jeg kom med i Bagedysten. Jeg lavede kagen til min kusines bryllup i 2018, og selv om jeg ikke havde erfaring, havde alle en fornemmelse af, at jeg ville være god til det. Ellers har jeg mest lavet fyldt chokolade. Alle venner og min familie er overraskede over, at jeg er så god, fordi jeg ikke havde øvet, fortæller Mads, der til daglig læser molekylærbiologi på universitetet i Aarhus.

LÆS OGSÅ: Remee og Mathilde scorer roller i stor film

– Ja, nogle vil sige, jeg er en nørd, lyder det fra mesterbageren, der allerede fra barnsben fik en fornemmelse af, hvad der sker i et køkken. For her ville han hellere hænge ud med sin mor end at ordne hus og have med sin far.

– Min far er håndværker, så han havde forventet, at hans førstefødte skulle bygge og save med ham. Og det gjorde jeg også lidt, men som udgangspunkt ville jeg hellere bage med mor. Og de seneste par år er det begyndt at interessere mig mere professionelt, siger han.

LÆS OGSÅ: Jesper Vollmer: Mit råd til Umut i ‘Over Atlanten’

Men om han vil beskæftige sig med det professionelt, vil tiden vise.

– Det nemmeste er at fortsætte på universitetet og få fast job med en fin løn, mens det kræver mere at starte noget selv. Det er mere risikabelt, og jeg har ikke erfaring, og skal ud at låne penge. Og jeg er ikke interesseret i at gå i konditorlære. Det ville være spild af tid, siger vinderen af ‘Den store bagedyst’ 2020.

Forrige lørdag kunne seerne se Mads Eg Andersen snuppe trofæet som vinder, men selv har han vidst det siden 3. juli. – Det har stået bagerst i skabet, hvilket var lidt underligt. Ind i mellem tog jeg det frem for at kigge på det, men ingen måtte jo vide det, fortæller Mads (Foto: Conny Kaalund O’Carrol/DR)

LÆS OGSÅ: Danske realitydeltagere i shitstorm

LÆS OGSÅ: Ung mor er blevet single: Julen er revet i stykker