'Maddysten'-Daks vilde Michelin-eventyr: Frygtede mors dom

Familierne i ‘Maddysten’ bliver ofte ekstra nervøse, når de skal servere deres mad for Michelin-kokken. Den følelse kender Dak selv, når hun skal lave mad til sin mor.

Af Lykke Buhl - 24. april 2019 kl. 20:55

Når søde Dak Wichangoen ikke er dommer i ‘Maddysten’, så står hun i køkkenet på Michelin-restauranten Kiin Kiin på Nørrebro.
Her blev hun køkkenchef som 25-årig, blot to år efter, hun var færdiguddannet, og her har hun gennem de seneste ti år lagt liv og sjæl i jobbet. Og det er her HER&NU møder hende.
– Da jeg sagde ja til at være dommer i ‘Maddysten’, var det prioritet nummer ét, at restauranten kunne fungere, selvom jeg ikke var her. De første par optagelser var svære, for jeg har altid mit hoved i restauranten, men jeg skal jo være på programmet hundrede procent. Med tiden ved man, at det nok skal gå, fortæller Dak om sin Michelin-restaurant.
LÆS OGSÅ: ‘Maddysten’-familie tæt på at aflyse deltagelse: DR fløj Victor hjem

Artiklen fortsætter under videoen, hvor kokken Thomas Rode får ‘De unge mødre’ til at overskride grænser.

LÆS OGSÅ: 35 års aldersforskel gør ikke Riskær noget: Vi har det dejligt
I ‘Maddysten’ har flere af familierne givet udtryk for, at det var skræmmende at lave mad til en Michelin-kok. Samme præstationsangst oplever Dak, når hun skal lave mad til sin mor.
– Jeg havde min mor spisende her på Kiin Kiin for første gang for et par år siden, og det var Michelin-guiden om igen! Min mor er rigtig thailænder, så hun har ingen mimik. Hun sidder bare og spiser, og jeg tænker, at hun må synes, det er forfærdeligt, griner Dak.
Men moren kunne heldigvis godt lide maden.
LÆS OGSÅ: Chokeret ‘Bagedyst’-dommer sexafpresset

En sønderjysk kro og mere tv

Dak har altid været passioneret omkring mad. Det stammer helt tilbage fra, da hun var en lille pige i Vinderup i vestjylland, der hver aften var med til hele processen – fra at handle til det færdige måltid stod på bordet. Det kunne også indebære at partere halve grise.
LÆS OGSÅ: ‘X Factor’-Maria og Bea klar til ‘Paradise Hotel’, hvis …
Hun kan nogle gange længes hjem mod det grønne græs og den friske luft. Hendes kæreste Anders er fra Sønderjylland af, så da de for nylig fik et godt tilbud på en sønderjysk kro, begyndte de at drømme sig væk fra det københavnske stress og jag.
– At flytte ud på landet og få et lille sted med et par værelser og gå og nusse med god morgenmad, det er sgu en drøm. Men det betyder også bare, at man skal rive alt op, og der er så meget papirhejs i det, og det er jeg virkelig ikke god til. Der er jo en grund til, at jeg har sprunget hele det der over og bare gik ud og lavede mad, griner Dak.
LÆS OGSÅ: Tv-kokken fra ‘Maddysten’: Scoret med morgenmad
Dak er en kvinde, der gør, hvad hun har lyst til. Hun vil være den bedste til de ting, hun kan lide – og det har gerne noget med mad at gøre. Derfor er hun heller ikke afvisende overfor at lave mere mad-tv.
– Jeg kan godt lide at lære fra mig, så hvis man kunne gøre det med tv, så kunne det være fedt. Jeg ved jo godt, at det at drive en Michelin-restaurant har en ende på et eller andet tidspunkt, rent fysisk er det jo sindssygt hårdt. Så hvis man kunne kombinere mad og tv, ville det jo være sindssygt fedt, siger Dak.
‘Maddysten’ kan ses på DR1 hver onsdag kl. 20.00.
Se alle billederne fra Daks Michelin-restaurant i galleriet øverst i artiklen
LÆS OGSÅ: ‘Love Island’-Ida dropper kæresten efter brystoperation
LÆS OGSÅ: Blomsterberg kæmpede for ægteskabet: Tæt på skilsmisse