Luna om velgørenhedsløb: Det har kostet mig trofaste følgere og et venskab - Her & Nu

Luna om velgørenhedsløb: Det har kostet mig trofaste følgere og et venskab

Et velgørenhedløb har fået store konsekvenser for ‘De unge mødre’-deltageren Luna, men det lader hende ikke slå ud.

Af Rikke Lynge - 29. maj 2020 kl. 19:26

Luna Munk fra ‘De unge møder’ er ved at stable et velgørenhedløb på benene, hvor alt overskuddet ubeskåret går til organisationen Danner, der hjælper voldsramte familier. Selvom Luna kun har gode intentioner med løbet, så har hele arrangementet og Luna personligt oplevet et had på de sociale medier, som hun ikke har oplevet tidligere.
– Folk de er skeptiske og tror, jeg får noget ud af det. De har sat spørgsmålstegn ved økonomien og hentyder til, at jeg lyver eller putter penge ned i lommen, fortæller Luna til Realityportalen og understreger, at der ikke er sandheder i de beskyldninger.
LÆS OGSÅ: Ung mor arrangerer velgørenhedsløb for voldsramte familier
Luna har også modtaget personlige beskeder omkring hendes personlighed, som skulle have ændret sig.
– Folk mener, at jeg har ændret mig. Jeg er blevet beskyldt for ikke at være ydmyg længere, og at jeg bare vil høste heltestatus på mit tidligere forhold. Folk kan åbenbart ikke klare, at jeg gør noget godt for andre, og sådanne beskyldninger har jeg aldrig fået.
LÆS OGSÅ: Gustav efter brud med kæresten: Jeg skal ikke være enlig far 

En dyr pris at betale

Lunas gode intentioner omkring løbet har kostet hende dyrt.
– Jeg har af en eller anden grund mistet en række af mine trofaste følgere på baggrund af det løb samt et enkelt venskab, for at det ikke skal være løgn.
LÆS OGSÅ: CHOK! Fie tager konsekvensen af sugardating-reklame
Beskyldningerne har også fået Luna til at trække sig noget tid fra de sociale medier, da hun bliver påvirket negativt.
– Jeg har aldrig, som i ALDRIG oplevet folk være så grove imod mig, fordi at jeg gerne ville hjælpe andre, det har været så grænseoverskridende, og det var simpelthen svært at kapere, skriver Luna i et opslag på Instgram, hvor hun også undskylder for, at hun har ladet sig rive med af de negative kommentarer.
– Jeg har reageret ret kraftigt på noget af negativiteten. Jeg burde bare lade vær med at falde ned på deres niveau, og selvom det er menneskeligt, så er det dumt i min position, for folk glemmer ikke, og derfor vil jeg selvfølgelig gerne undskylde, forklarer Luna til Realityportalen.
LÆS OGSÅ: ‘Forsidefruer’-Jackie: Derfor er jeg ikke gift med Rasmus

Gennemfører løbet

Selvom Luna har oplevet en masse modstand omkring hendes velgørenhedsløb, så har hun i sinde at fortsætte.
–  Vi er tæt på at nå de 110 tilmeldte, som er maximum, sådan så der kan blive sendt 12.100 kroner afsted til Danner, fortæller Luna, der selv skal løbe en halvmartahon til velgørenhedsløbet.
LÆS OGSÅ: Katerina Pitzner: Jeg ser mig selv i Elvira
Hele oplevelsen har gjort Luna fast besluttet på, at det i lang tid er slut med at arrangere noget for andre.
–  Jeg kan sgu virkelig godt forstå, at flere kendte ikke hjælper andre, hvis det her er måden, de bliver mødt. Jeg kan desværre mærke på mig selv, at der går længe, før jeg gør noget lignende igen – det tog alt min energi. Og sådan burde det jo ikke være, man burde da netop hjælpe andre som kendt i stedet for udelukkende at tjene penge på ens følgerskare, skriver Luna på Instagram.
LÆS OGSÅ: Türker og Sarah er igen kærester: Derfor var forholdet hemmeligt