'Luksusfældens' eksperter: Det laver de ved siden af

Den ene ekspert arbejder for hæren, den anden for en stor, dansk bank, mens en tredje arbejder på programmet som en fuldtidsbeskæftigelse.

Af Stephanie Lam - 4. november 2018 kl. 20:55

I 20 sæsoner har over 200 familier fået hjælp til at rette op på deres økonomiske situation. Der er blevet lagt fornuftige budgetter og sparet en masse penge. Men hvem er det egentlig, der hjælper dem? Og har de overhovedet forstand på, hvad de snakker om, når de hver tirsdag klokken 20 hjælper danskerne med at tage bedre hånd om deres økonomi?
‘Luksusfælden’ ruller nu på 21. sæson, hvor de seks eksperter hjælper både par, familier og singler med at tage ansvar og kæmpe for at rede trådene ud i deres økonomiske kaos. Det er nemlig eksperterne Gustav Juul, Carsten Linnemann, Mette Reissmann, Kenneth Hansen, Louise Frost og Jan Swyrtz, der hver sæson forsøger at rette op på det, familierne ikke selv kan finde ud af.
LÆS OGSÅ: Mads efter ‘Ex on the Beach’-drama: Derfor brød jeg sammen

Politiker til daglig

En af de kvindelige eksperter er ved siden af ‘Luksusfælden’ både politisk aktiv og hjælper kvinder med deres økonomi i en forening. Mette Reissmann er uddannet fra økonomi- og jurastudiet. Hun blev valgt ind i Folketinget i 2011 for Socialdemokratiet, hvor hun i dag er ordfører for videregående uddannelser og forskning. Hun er medstifter af foreningen Kvindeøkonomien, som hjælper kvinder, der eksempelvis er blevet enker eller har brug for at forbedre deres egen privatøkonomi.
– I 1984 rejste jeg fra Esbjerg til København for at starte på økonomi- og jurastudiet, som jeg efterfølgende har brugt til at hjælpe andre mennesker i min tidligere beskæftigelser med forbrugerettigheder i Forbrugerrådet og i Forbrugerinformationen. Jeg har i mere end ti år hjulpet mennesker, der er fastlåst i gæld, bl.a. i TV3s program ‘Luksusfælden’, skriver Mette på sin hjemmeside.
LÆS OGSÅ: Boris og Josefine sammen igen: Nu taler han ud om bruddet

Uddannet fra hæren

Gustav Juul er en ny, gammel kending på programmet, og han afløser igen Jan Swyrtz, som har filmet de sidste afsnit af den nuværende sæson. Gustav fortæller i en video på ‘Luksusfældens’ Facebook-side, at han har en del andre beskæftigelser udover at være medvært på ‘Luksusfælden’. Han har blandt andet en uddannelse som officer fra hæren, og så har han læst økonomi på CBS som civiløkonom.
– Jeg har nogle forskellige virksomheder ved siden af, og så arbejder jeg stadig en smule for Forsvaret i forskellige sammenhænge. Vi har blandt andet været en del i Afrika i den Østafrikanske Union for at hjælpe Forsvaret med at løse en masse opgaver.
Jan Swyrtz nåede at filme tre afsnit af den 21. sæson og har valgt at slutte i programmet for anden gang.
LÆS OGSÅ: ‘Paradise’-babe og ekskæreste i åben krig: Nu har de politianmeldt hinanden

‘Luksusfælden’ er et fuldtidsjob

Carsten Linnemann, som sidder med Gustav i Facebook-videoen, fortæller, at han ikke laver andet ved siden af programmet, da han selv mener, han har nok arbejde i forberedelse til optagelserne. Men han har da også en større rolle i programmet end de øvrige eksperter.
– Jeg laver ikke andet end ‘Luksusfælden’. Jeg optager 10-12 programmer om året. Når jeg ikke optager, så hjælper jeg med økonomien bag kameraet og idéudvikler til programmet.
Carsten har tidligere taget en uddannelse som ejendomsmægler og dermed også arbejdet i branchen i mange år. Han har også læst salgsledelse på Copenhagen Business Academy og derefter mundtlig formidling på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.
LÆS OGSÅ: Christopher ventede i et år med at fri

Startede som rådgiver

Udover at være ‘Luksusfælden’-ekspert er Kenneth Hansen indehaver og stifter af Økonomisk Råd, som er en virksomhed, der rådgiver til privatpersoner og pressede familier på det økonomiske plan. Kenneth begyndte hos ‘Luksusfælden’, da han blev blevet fyret fra sit gamle arbejde. Men han startede ikke med at være foran kameraet i programmet, fortæller han i et interview med Raatstof Medie, da de spørger, hvordan han blev en del af ‘Luksusfælden’.
– Hvis man tager den helt til tilbage til 2012 – der blev jeg fyret i en stor, dansk bank. Og så skulle jeg lave noget nyt, og så startede jeg faktisk på ‘Luksusfælden’, hvor jeg startede med at sidde bag kameraet og hjælpe eksperterne med at lave budgetter, forhandle med kreditorerne og lave alle mulige forskellige ting og sager.
– Efter jeg havde siddet der i tre år, så blev jeg spurgt, om jeg kunne tænke mig at være en af værterne på programmet og stå foran kameraet og sige nogle af alle de her ting, jeg havde hjulpet de andre med. Det synes jeg kunne være en stor udfordring for mig at gøre det, så det hoppede jeg ud i, og det har jeg så lavet i to år nu, og som jeg sagde før, så håber jeg, at jeg får lov til at fortsætte i mange år, fortæller han.
LÆS OGSÅ: Jackie: Denne ‘Forsidefrue’ har overrasket mig mest

‘Luksusfælden’ som en sidebeskæftigelse

Den anden kvindelige medvært er den 37-årige Louise Frost, som er uddannet finansøkonom og efterfølgende taget en HD i organisation på Aarhus Universitet. Hun arbejder nu hos Danske Bank og har, sammen med Gustav, skrevet en bog, der hedder ‘Mere økonomi for pengene’, som man blandt andet kan købe her. Hun fødte sidste år en lille pige og måtte tage en pause fra programmet.
– Jeg venter en lille pige, som jeg føder i næste måned. Det var planlagt, og vi er meget glade. Det er vores første barn, så vi glæder os rigtig meget, sagde Louise Frost til Realityportalen i et interview fra sidste år.
Alle seks værter kommer man til at se eller gense i den nuværende sæson af ‘Luksusfælden’, hvor nye familier står klar til at få hjælp.
LÆS OGSÅ: Fødeklar og fallit: Sådan er det gået for ‘Luksusfælden’-deltagere
LÆS OGSÅ: ‘Landmand søger kærlighed’-Troels: Sådan bliver det at se sig selv