'Luksusfælden'-par: Frygter stadig for kontanthjælpsreform

I aftenens udgave af ‘Luksusfælden’ besøgte eksperterne Dan og Marianne. Læs her, hvordan det går dem i dag.

Af Jeanet Rosenkjær Horstmann - 29. april 2014 kl. 21:00

Den omdiskuterede forsøgerpligt, der er et resultat af kontanthjælpsreformen, var et af omdrejningspunkterne i aftenens afsnit af ‘Luksusfælden’. Den giver nemlig den 36-årige industrislagter Dan forsørgerpligt over kæresten Marianne.
Grundet sygdom har 32-årige Marianne nemlig været på kontanthjælp siden 2005, og med en efterfølgende amputation af det ene ben er der ingen udsigter til, at hun kommer tilbage på arbejdsmarkedet.
– I forhold til at få styr på økonomien og få styr på at betale af på vores afdrag, så har vi fået det ud af det, som vi havde håbet på. Så den del af økonomien kører nu, som det skal. Men vi sidder stadig med frygten for at blive ramt af gensidig forsørgerpligt, siger Marianne til Realityportalen.dk.
Marianne forklarer, at grundet hendes sygdom har hun ikke haft overskud til at tænke på økonomi og gæld de sidste to år.
LÆS OGSÅ: Amalie raser: Hvad fanden sker der for Danmark?
Fem dage kogt ned til ét program
Og selv om oplevelsen med de to eksperter fra ‘Luksusfælden’ har været overvejende positiv og hjælpende for parret, så har det også være en udfordring.
– De gjorde meget for os, og det er vi glade for. Men det har også været mærkeligt med kamera på, og mange ting er blevet klippet ud, så det er lidt ærgerligt, at vi er fremstillet på den måde, som vi er, siger Marianne.
Parret håber nu, at der fremadrettet kan findes en løsning, så Marianne ikke mister sin kontanthjælp, og de ikke bliver tvunget til at flytte fra hinanden.
LÆS OGSÅ: ‘Luksusfælden’-Karina: Kæresten skred, hundene blev
Følg med på vores Facebook-side, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.