'Luksusfælden'-par erkender: Forbruget havde taget overhånd

Over 150.000 kroner brugte Susanne og Jonas på blandt andet poker og fastfood.

Af Mikkeline Andersen - 14. oktober 2014 kl. 20:55

Der var ingen anden udvej end ‘Luksusfælden’ for 29-årige Jonas Mandahl Jensen og hans 28-årige kæreste Susanne Mandal Jensen. De dårlige vaner havde fået pengene til at strømme væk fra parret.
– Vi vidste godt, at vi brugte mange penge, men vi blev overraskede over omfanget. Vi var nået til et punkt, hvor tingene ikke hang sammen mere. Vores overforbrug blandet sammen med vores forkerte prioriteringer tvang os i knæ, og fik bægeret til at flyde over, fortæller Jonas og Susanne til Realityportalen.dk.
Det var en fælles beslutning at melde sig til programmet, men det var Susanne, som fik ideen. Det var dog ikke uden betænkeligheder, at parret sagde ja til ‘Luksusfælden’.
– Men vi kunne jo se de gode ting, som ‘Luksusfælden’ havde udrettet med andre familier, og vi vidste også, hvilken “magt” de har indenfor kreditorverdenen. Så det her var vores mulighed for at få styr på tingene og få det overblik, vi havde behov for. Vi havde selvfølgelig vores betænkeligheder ved, at hele Danmark skulle få indblik i vores pinlige situation, men vi var også enige om, at det ville være endnu mere pinligt og uansvarligt at lade det stå til.
LÆS OGSÅ: ‘Luksusfælden’ søger deltagere
Går godt med budgetterne
164.400 kroner brugte Susanne og Jonas årligt på chips, slik, sodavand, poker og fastfood. ‘Luksusfældens’-eksperter havde linet forbruget op, og det gav parret fra Slagelse stof til eftertanke, understreger de. Derfor var de også opsatte på at overholde de budgetter, som de fik lavet.
– Det går rigtig godt med at overholde budgettet. Selvfølgelig har det været en kæmpe opgave at ligge vores livsstil om, men vi har fundet vores måde at få det til at fungere på. Vi har lært at sætte pris på andre ting. Vi er ikke fanatiske med, hvad vi køber, men vi tænker os bare om nu, så vi ikke bruger mere, end vi har, fortæller de.
Susanne og Jonas skulle skille sig af med deres bil, og det har været den sværeste forandring.
– Vi kan mærke, at vi mangler den i mange forskellige situationer, men vi får det til at fungere. For Susanne har det også været svært at stoppe med cigaretterne. Hun ryger stadig, men dog minimum i forhold til hvad hun gjorde før, siger Susanne og Jonas.
Før i tiden lavede parret, stort set, aldrig mad, men bestilte det udefra. I dag er det helt anderledes, og familien står for det meste samlet omkring gryderne, selvom der af og til er afvigere, hvor de bestiller en pizza.
LÆS OGSÅ: ‘Luksusfælden’-par: Sådan går det i dag
Følg med på vores Facebook-side, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.