‘Luksusfælden’-deltager i psykiatrisk behandling efter optagelserne

Jesper var både arbejdsløs og hjemløs, da eksperterne mødte ham første gang. Men med hjælpe fra dem er han nu kommet i behandling og er på rette kurs. Kærligheden går det også lidt bedre med.

Af Caroline Grønne Wigdal - 2. november 2021 kl. 20:55

I aftenens afsnit af ‘Luksusfælden’ blev den 35-årige Jesper fra Odense hjulpet af eksperterne Kenneth Hansen og Sesilie Munk. Den hjælp havde han brug for, for med en gæld på svimlende 1.274.009 kroner, intet job og ingen bolig, så det sort ud.

Desuden kæmpede Jesper med et alkoholmisbrug og ludomani.

Artiklen fortsættes under videoen med Albert Rosin Harson, der er til ‘Vild med dans – Knæk Cancer’…

LÆS OGSÅ: Karina taler ud om ny kræftsygdom

Optagelserne foregik i løbet af sommeren, og i dag ser det hele langt bedre ud hos ‘Luksusfælden’-deltageren, som i øvrigt kun har positivt at sige om den oplevelse, det var at medvirke i programmet.

Han er flyttet fra sit shelter i skoven og har siden 1. august boet i en toværelses lejlighed i Odense. Og så har han været ædru siden 1. januar, hvor han kollapsede, fordi kroppen ikke længere kunne holde til den måde, han levede på. Derfor begyndte han dengang i psykiatrisk behandling.

– Der er jo sket en åbenbaring. Jeg har fået et helt nyt syn på livet og er blevet ædru, siger han om alt det, der er sket, siden han fik hjælp i ‘Luksusfælden’ og begyndte i Psykiatrien.

LÆS OGSÅ: Albert om tiden med Jenna: Jeg savner det helt vildt

–  Jeg er begyndt at træne, så min hverdag bliver fyldt ud med noget godt og sundt. Og så går jeg og venter på at få grønt lys til, at jeg kan komme på arbejde igen, fortæller Jesper.

Det er Psykiatrien, der skal give det grønne lys til, at Jepser igen kan arbejde.

– Jeg er så langt henne, at jeg kan smile i dag og se mere klart på livet. Jeg har fundet ud af, hvor meget jeg egentlig har såret venner og bekendte, lyder det fra ham.

LÆS OGSÅ: Mascha Vang indrømmer: Jeg hadede Hollies far

Gælden på over en million kroner stiger dog stadig.

– Den bliver ved med at stige, til jeg engang får et job og begynder at afdrage, men jeg kan ikke blive gældsfri. Så på et tidspunkt bliver jeg nok nødt til at søge gældssanering. 

Kærligheden

Forholdet til kæresten Sussie så Jesper sig for lidt over et år siden nødsaget til at afslutte. Han elskede stadig Sussie, men alkoholen og ludomanien havde en større magt.

I dag er de ikke blevet kærester, da der er meget, der skal bygges op igen. Måske vil de gerne finde sammen i fremtiden, når den rette timing er der, og når Sussie har genfundet tilliden til Jesper.

LÆS OGSÅ: Karina taler ud om ny kræftsygdom

– Vi ses så meget, det er muligt, da vi jo har en datter sammen. Jeg har smidt alle kortene på bordet, så vi snakker om tingene, og hun skal jo til at lære den nye Jesper at kende og mine værdier, når jeg ikke er misbruger, siger han.

Jesper vil gerne holde foredrag og bruge sin erfaring til at hjælpe andre. Derudover har han en drøm om at få et job, hvor han kan være fysisk aktiv.

– Jeg tager en dag af gangen og fokuserer på at være noget godt for min datter og at blive rask, siger ‘Luksusfælden’-deltageren.

LÆS OGSÅ: Mascha Vang passede ikke ind: Følte mig så forkert